maanantai 10. toukokuuta 2021

Mysteeri odottaa

 Kuten perinteisiin jo kuuluu, elokuussa on luvassa mysteerihuivin yhteisneulonta.


Huivi tulee olemaan hauskaa neulottavaa, mutta paljon enempää ei siitä parane tässä kohtaa vielä paljastaa. Ohje on pilkottu yhteensä 12 vihjeeseen, jotka julkaistaan vaihtelevaa tahtia siitä riippuen, paljonko kunkin neulomiseen kuluu aikaa. Ja ohjeessa on joka vihjeen jälkeen tiedot siitä, paljonko lankaa saisi siihen mennessä kulua sekä piirros huivista ja sen neulomissuunnasta, jotta ohjeessa pysyy helposti kärryillä.

Vihjeet tullaan julkaisemaan seuraavan aikataulun mukaisesti:

1. vihje: 06.08.
2. vihje: 07.08.
3. vihje: 08.08.
4. vihje: 09.08.
5. vihje: 11.08.
6. vihje: 13.08.
7. vihje: 15.08.
8. vihje: 18.08.
9. vihje: 21.08.
10. vihje: 25.08.
11. vihje: 29.08.
12. vihje: 03.09.

Kysymys kuuluu tietty, että jos yhteisneulonta alkaa elokuussa, niin miksi höpisen siitä blogissa jo näin kesän korvalla. Puolet hauskuudesta minulle on suunnitella huiviin lankapaketteja yhdessä kunkin vuoden valitun värjärin kanssa. Useimmiten käy niin, että yksi paketeista olisi selvästi muita suositumpi, mutta sitäpä on hankala aina arvata etukäteen, että mikä paketti olisi tämän vuoden hitti. Niinpä tällä kertaa mysteerihuivin lankapaketit tulevat ennakkotilattavaksi, jotta pystyn tarjoamaan halutuimpia lankoja hieman aiempaa enemmän. Ihan pohjattomasti lankapaketteja ei voida värjätä, mutta nyt pitäisi kuitenkin useamman saada käsiinsä juuri haaveilemansa lankapaketti.

Siis, torstaina 13.05. klo 16 on Instagramin puolella livelähetys, jossa paljastan tämän vuoden värjärin ja esittelemme yhdessä Kajo-huivin lankapaketteja. Ja saman päivän iltana klo 20:00, lankapaketit ilmestyvät verkkokauppaani ennakkotilattavaksi. Jokainen lankapaketin ostaja saa mysteerihuivin ohjeen kaupan päälle. Paketit toimitetaan heinäkuun alussa ja mysteerineulonta starttaa elokuussa.

Yhteisneulontaan voi toki osallistua myös varastolangoin. Ohjeen voi ostaa verkkokaupastani, Ravelrysta tai PayHipistä. Tämän vuoden huiviin tarvitset kolme vyyhtiä fingering-vahvuista lankaa. Värit 1 ja 2 kannattaa valita niin, että ne sointuvat yhteen ja liukuvat vaaleasta ykkösväristä tummempaan kakkosväriin. Väri 3 saa olla sitten pirteä kontrastiväri, joka erottuu hyvin kahdesta muusta.sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Kietoudu palmikoihin

Vaikka suurimman osan ajasta nautin suuresti haasteista neulomisessa ja nykyisin pidän kaikkein eniten käsittelemättömän villan tunnusta iholla, toisinaan sitä kuitenkin halajaa jotain ihan yksinkertaista vanhasta kunnon merinosta. Niin kävi tämän puseron kanssa.


Mitä: Intertwined (Rav-linkki) / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.5 ja 3.75 mm
Mistä: WalkCollection Merino Sport, 315 g

Intertwined-pusero sai nimensä hartioilta hihansuihin risteilevistä palmikoista. Ne on hauskasti neulottu ainaoikeana.Pusero on rennon laatikkomainen. Siinä on pitkät hihat, eikä lainkaan vyötärömuotoiluja. 


Palmikot pääsevät loistamaan kunniapaikalla, kun puseroa käytetään nurja puoli päällä päin. Vaan ei huolta! Kaikki suljettuna neuleena neulottavat osat neulotaan puseron sisäpuolella, jossa tarjolla on vain loputtomia oikeita silmukoita.Puseron neulominen alkaa hartiapalmikoista. Niiden reunoista poimitaan silmukat taka- ja etukappaleita varten, jotka neulotaan tasona aina kainaloille asti ja sitten loput puserosta neulotaan suljettuna neuleena.Oma suosikkijuttuni puserossa on se, miten hihat ja vartalo neulotaan eri suuntiin (kuten aina), mutta hartialta alas valuvat palmikot jatkuvat hihoihin kauniin saumattomasti.


Ohje löytyy tuttuun tapaan vaikka mistä: Ravelrysta, PayHipistä, Lovecraftsista ja verkkokaupasta. Ja mikä parasta, on kevätalen aika! Niinpä juuri nyt kaikissa puodeissa (paitsi Lovecraftsissa) saat koodilla SPRING2021 25% alennusta tästä uudesta sekä kaikista muistakin itse julkaisemistani ohjeista. Koodi on voimassa seuraavat kaksi viikkoa aina sunnuntaihin 09.05.2021 asti.

lauantai 10. huhtikuuta 2021

Lohtu

Tänään esittelyssä takki, jonka ohjeen julkaisua on odotettu jo syksystä asti.


Mitä: Lohtu / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.0 ja 3.75 mm
Mistä: Kässäkerho Pom Pom Suoma Single, 330 g

Aika usein etenkin sosiaalisessa mediassa neulomisesta tulee sellainen mielikuva, että kaikki on aina vain ihanaa ja rentouttavaa. Mutta neulomisella on myös toinen, lohdullinen puoli: villa voi imeä murheita itseensä tehdäkseen niiden kantamisesta edes vähän siedettävämpää. Neuleprojekteihin jäävät muistoksi silmukoita neuloessa vuodatetut kyyneleet (ja onnellisetkin muistot toki).Kaikkien neulemallien takana ei ole sateenkaarista ja yksisarvisista lähtenyt inspiraatio. Tämä takki syntyi tarpeesta saada villainen haarniska itsensä ja elämän väliin. Moni varmasti tunnistaa tilanteen, kun elämä potkii päähän ja sitä astelee lankakauppaan ajatuksella ostaa hieman lohtulankaa. Kävin kesällä Kässäkerho Pom Pomissa lohtulangan tarpeessa. Tiesin heti, että niihin harmeihin auttaisi vain suomenlampaan villa. Niinpä poimin matkaani sylillisen Suoma Sinkkua ja niistä syntyi Lohtu-takki.Lohtu on ihanan lämmin, mutta kevyt takki. Siinä on pyöreä kaarroke ja takki on kauttaaltaan kaksiväristä patenttineuletta. Vain pääntie, nappilistat ja hihansuut ovat ainaoikeaa.


Takin muotoilut ovat ihanan yksinkertaiset: niska muotoillaan lyhennetyin kerroksin ainaoikein neulottavan pääntien aikana ja itse takin kaikki muotoilu tapahtuu yksinkertaisilla patenttilisäyksillä kaarrokkeen aikana.


Hihat ovat leveät ja ne kavennellaan kasaan vasta juuri ennen hihansuun ainaoikeinreunuksia. Vartalossa ei ole niin mitään muotoiluja vaan suora helma päätellään siistillä italiailaisella päättelyllä. Jos tekniikka ei ole ennestään tuttu, löytyy Instagramin puolelta profiilini kohokohdista aiheesta videotutoriaali.


Lohtu on muuten siitä hauska takki, että jos langanpäät päättelee oikein siististi, tätä voi käyttää kummin päin vain. Tarvitsee vain ommella napit kummallekin puolelle. Kaksivärisen patentin kanssa takin sisäpuoli on vieläpä eri värinen kuin oikea puoli.Takin julkaisua on odotettu hyvä tovi, koska ilm. koronan takia pohjalangoista on pulaa kaikkialla. Mutta nyt tänään tarjolla on paitsi Lohtu-takin ohje, myös Pompsulla on luvassa päivitys Suoma Sinkusta! Koodilla COMFORT saat muuten Lohdun ohjeen 15% alennuksella verkkokaupassa, Ravelryssa ja PayHipissä aina 18.04. asti.

maanantai 15. maaliskuuta 2021

Oras

Jos luulitte, että olisin kirjan myötä saanut tarpeekseni kirjoneuleesta niin väärässäpä olitte.


Mitä: Oras / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.0 ja 3.25 mm
Mistä: Wetterhoff Sivilla, 226 g

Kirjoneule on sellainen juttu, johon kerran koukkuun päästyään on turha taistella vastaan. Niinpä lisää ohjeita pukkaa nyt ja jatkossa.


Kävin loppukesästä ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa Wetterhoffin talossa ja lupasin suunnitella ohjeen ihanalle villasilkkisekoitteelle, Sivillalle. Saanen siis esitellä puseron nimeltään Oras.Tämä on kertakaikkisen suloinen pusero, joka neulotaan tietty saumattomasti ylhäältä alaspäin. Mallissa on pyöreä kaarroke, tyköistuvat hihat ja lyhyt helma ilman vyötärömuotoiluja - meikäneulojan suosikkimalli.


Oras-puseroa koristavat kauttaaltaan pienet herttaiset versot ja kukkaset. Paita neulotaan kahdella värillä ja koska se on kirjoneuletta kauttaaltaan, on helppoa saada tiheys pysymään samana läpi koko projektin. Lisäksi tässä ei ole yhtään pitkiä langan juoksuja, joten kirjoneuleeksi tämä on varsin aloittelijaystävällinen ja muutoinkin kovin leppoisa neulottava.Minä neuloin omani Sivillasta kahdella värillä, mutta esimerkiksi Instagramin puolelta löytyy testineulojien upeita moniväriversioita.


Ohjeesta löytyvät koot XS-5XL ja niiden valmiin paidan rinnanympärys on 86.5-166.5 cm. Tuttuun tapaan ohjeen voi ostaa kaikilta myyntialustoiltani: verkkokaupasta, Ravelrysta, PayHipistä ja Lovecraftsista. Kolmesta ensimmäisestä saa tämän viikon ajan koodilla SPRINGTIME 15% alennuksen. 

perjantai 26. helmikuuta 2021

Taimi

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä vuoroon pääsee lapsille suunniteltu Taimi.


Mitä: Taimi / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.75 mm
Mistä: John Arbon Textiles Yarnadelic, 216 g

Taimi on suloinen lasten pusero, jonka kaarroketta koristaa lehtikuvio. Puserossa on pitkät hihat ja hihansuissa pienet lehdet juuri ennen joustinta.


Ei tarvita kauheasti salapoliisityötä, jotta huomaa tämän olevan lasten versio kirjan Lehto-puserosta. Näillä kahdella mallilla voikin neuloa ihania samisteluvaatteita äidille ja pienokaiselle - ja miksei isällekin, sillä Lehto on hyvin unisex-malli.


Taimi on sarjoitettu 6 kk aina 12-vuotiaalle asti. Pienimmät koot menevät 6 kk välein ja suuremmat kahden vuoden välein.


Tämä onkin ensimmäinen lasten mallini ja sen sarjoittaminen vaati samanlaista opettelua kuin miestenkin neuleet. Kaikista suurimmaksi haasteeksi osoittautui kaivaa netin uumenista kokotaulukkoja lapsille. Sain taas yhdistellä melkoisen monesta eri lähteestä mittoja, jotta löysin kaikki tarvittavat. Ja testineulonnan edetessä monia mittoja sai vielä korjata, jotta lopputulos on toimiva. Nämä kaikki haasteet ovat toki tässä kohtaa jo takana päin ja ohjeen pitäisi istua oikein kauniisti joka koossa. Tämä on myös siitä kiva malli, että se käy oikein hyvin niin pojalle kuin tytöllekin.


Kirjan mallikappale on neulottu 6-vuotiaan koossa ja kuvatta kerrassaan hurmaavan 6-vuotiaan yllä.


Koko kirjaprojekti konkretisoitui yhtäkkiä kertaheitolla, kun eräänä iltana avasin kirjan ja loin silmukat pikkuiseen Taimi-puseroon omalle tulevalle lapselle oman kirjani omalla ohjeella. Silmäkulmaan saattoi nousta pisara jos toinenkin.


Alta löydät kaikki mallin tiedot. Osa kuvista on Laineen kirjaan ottamia ja tämän pikkuruisen 6 kk puseron kuvat ovat omiani.

Koko

6KK-12KK-18KK [2V-4V-6V] 8V-10V-12V

Valmiin neuleen mitat

Rinnan- ja vyötärönympärys: 45-50-53.5 [62.5-66.5-71] 75-81-86 cm

Lanka

John Arbon Textiles Yarnadelic (100% Falkland’s corridale, 333 m / 100 g), tai muu sport-vahvuinen lanka. Kuvissa värit The Beautiful Ones (PV) and Harmonium (KV).

1-1-1 [2-2-2] 3-3-3 vyyhtiä PV:ä ja 1 vyyhti KV:ä.

Menekki

PV: 240-285-330 [390-530-640] 725-790-860 m,

KV: 35-45-50 [60-70-80] 130-145-160 m.

Puikot

3.75 mm – 40/60/80 cm pyöröpuikko (pituus neulottavasta koosta riippuen) ja sukkapuikot, mikäli neulot hihat mieluummin niillä. Säädä tarvittaessa puikkokokoa saadaksesi oikean tiheyden.

Tiheys

24 s x 29 krs = 10x10 cm sileää neuletta sekä kirjoneuletta suljettuna neuleena (pingotuksen jälkeen).

Muuta

4 silmukkamerkkiä, päättelyneula.


torstai 25. helmikuuta 2021

Weightless

Enää kaksi malli esittelemättä! Niistä ensimmäisenä Weightless.


Mitä: Weightless / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.25 mm
Mistä: Ocean by the Sea Quill + Frida Fuchs Mini Füchse Sock, 228 + 34 g

Weightless on pusero, joka neulotaan saumattomasti ylhäältä alas. Mallissa on väljä pyöreä kaarroke, jota koristaa herkkä sulkakuvio.


Puserossa on pitkät hihat eikä vyötärömuotoiluja.


Hihansuut ja helma viimeistellään ainaoikeinreunuksilla.


Tämä oli yksi viimeisiä malleja, jonka suunnittelin kirjaan. Halusin sen olevan yhtä aikaa herkkä ja kaunis ja kuitenkin todella yksinkertainen.


Valmiissa puserossa kaarrokkeen kirjoneule voi näyttää monimutkaiselta, mutta siinä käytetään koko ajan vain kahta väriä, eikä työssä ole yhtään pitkiä langanjuoksuja, mikä tekee siitä helpon aloittelijallekin. Eikä näyttävää lopputulosta tarvitse hahmottaa kerralla, riittää neuloa yksi rivi kerrallaan.


Puserossa ei myöskään ole juuri muotoiluja kaarrokkeen jälkeen, mikä sekin on omiaan aloittelevalle puseron neulojalle.


Malli on väljä ja rento käyttää. Ainaoikeinreunukset antavat sille mukavasti ilmettä.


Lisäksi työhön valittu lanka on light fingering -vahvuista, minkä ansiosta valmis pusero on ihanan kevyt. Päävärinä käytetty lanka on muuten kerrassaan upea, kasvivärein aikaan saatu värjäys.


Alta löydät kaikki mallin tiedot. Osa kuvista on Laineen kirjaan ottamia ja osan olemme napanneet itse. Minusta on mukava päästä näyttämään, miten tämä yksi ja sama mallipusero istuu eri kokoisten ihmisten päällä. Tämä ja kirjan kaikki muutkin naisten mallit on tehty minun koossani, M2.

Koko

XXS-XS-S-M1 [M2-L1-L2-XL] 2XL-3XL-4XL-5XL

Puseron on tarkoitus olla väljä. Valitse koko, jonka rinnanympärys on n. 15 cm omaasi suurempi.

Valmiin neuleen mitat

Rinnan-, vyötärön- ja lantionympärys: 91.5-97-101.5-107 [113-117-124.5-131.5] 144.5-150-161.5-174.5 cm

Lanka

Ocean by the Sea Quill (100% Falkland, 495 m / 100 g) ja Frida Fuchs Mini Füchse Sock (75% BFL, 25% nylon, 85 m / 20 g), tai muu light fingering -vahvuinen lanka. Kuvissa värit Pearla (PV) ja Schiefer(KV).

2-3-3-3 [3-3-3-3] 4-4-4-5 vyyhtiä PV:ä ja 2-2-2-2 [3-3-3-3] 3-4-4-5 minivyyhtiä KV:ä.

Menekki

PV: 970-1035-1100-1150 [1240-1295-1350-1465] 1635-1735-1910-2105 m,

KV: 130-140-150-165 [175-190-190-210] 250-265-295-340 m.

Puikot

3.0 mm ja 3.25 mm - 100 cm pyöröpuikot sekä sukkapuikot suuremmassa koossa, mikäli neulot hihat mieluummin niillä. Säädä tarvittaessa puikkokokoa saadaksesi oikean tiheyden.

Tiheys

28 s x 35 krs = 10x10 cm sileää neuletta suljettuna neuleena isommilla puikoilla (pingotuksen jälkeen).

Muuta

4 silmukkamerkkiä, päättelyneula.


keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Woodland

Sitten päästään kirjan kruununjalokiveen, Woodland-takkiin.


Mitä: Woodland / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.0 ja 3.25 mm
Mistä: G-uld New Zealandsk Lammeull, 298 g

Woodland on kevyt neuletakki, jonka helmaa kiertää oikea satumetsä.


Takki neulotaan suljettuna neuleena, saumattomasti ylhäältä alaspäin. Siinä on pitkät hihat ja laatikkomainen vartalo ilman vyötärömuotoiluja.


Hartiat muotoillaan lyhennetyin kerroksin ja koska helma on tarkoituksella hieman lyhyt, on mukana ohjeet rinnan muotolaskokseen.


Takki tosiaan neulotaan suljettuna neuleena ja steekataan, eli leikataan lopuksi auki. Se on halutessasi helppo muokata myös puseroksi. Silloin pitää vain jättää steekkisilmukat luomatta etukappaleiden väliin ja helman kuvio kannattaa siirtää alkamaan kyljestä eikä etukappaleen keskeltä.


Pidän tässä takissa valtavasti kaikista pienistä yksityiskohdista. Erityinen suosikkini on takin nappilistat, jotka neulotaan niin sanottuna "steekkivoileipänä". Tavallisesti steekkaaminen tapahtuu siten, että ensin neulotaan nappilistat, sitten vahvistetaan steekki virkkaamalla tai ompelukoneella saumaten ja lopuksi leikataan etukappale auki. Sitten leikkuureunat harsitaan kiinni työn nurjalle puolelle.Steekkivoileivässä leikkuureunat jäävät kokonaan piiloon. Ensin tehdään vahvistus ja leikataan takki auki. Sitten poimitaan silmukat etukappaleen reunasta sekä nurjalta että oikealta puolelta ja neulotaan "voileipä", jonka väliin leikkuureuna jää piiloon. Woodland-takissa nappilistat ja pääntie viimeistellään i-cord -päättelyllä, jonka aikana myös napinlävet tehdään.


Kontrastivärillä neulotut nappilistat ja päättely antavat takille ihanasti ilmettä.Tämä on siitä hauska malli, että se paras osuus tulee lopuksi, kun päästään käsiksi helman kirjoneuleeseen. Helmaa koristavat puut ja suloiset metsäneläimet. Mukana on karhu, peuroja, lintuja, jänis ja orava. Se miten kirjoneule asettuu etukappaleille riippuu hieman siitä, mitä kokoa takista neuloo. Tässä mallissa on hyvin leveä kirjoneulekaavio ja se löytyykin kirjan takaa omasta taskustaan.


Alta löydät kaikki mallin tiedot, jotta pääset suunnittelemaan omaa satumetsääsi. Osa kuvista on Laineen kirjaan ottamia ja osan olemme napanneet itse.

Koko

XXS-XS-S-M1 [M2-L1-L2-XL] 2XL-3XL-4XL-5XL

Neuletakin on tarkoitus olla väljä. Valitse koko, jonka rinnanympärys on n. 20 cm omaasi suurempi.

Valmiin neuleen mitat

Rinnan- ja vyötärönympärys: 96.5-101.5-106.5-113.5 [116.5-121.5-128.5-136.5] 148.5-155-165-178.5 cm

Lanka

G-uld New Zealandsk Lammeuld (100% villa, 2-säikeinen, 450 m / 100 g), tai muu light fingering -vahvuinen lanka. Kuvissa värit Ufarvet (NZLg2) (PV) ja Lyng (KV).

2-2-2-3 [3-3-3-3] 3-4-4-4 vyyhtiä PV:ä, 1-1-1-1 [1-1-1-1] 1-1-2-2 vyyhtiä KV:ä.

Menekki

PV: 765-820-880-920 [990-1035-1095-1195] 1330-1435-1620-1750 m,

KV: 275-285-300-320 [330-345-360-385] 420-440-470-505 m.

Puikot

3.0 mm ja 3.25 mm - 100 cm pyöröpuikot ja sukkapuikot pienemmässä koossa, mikäli neulot hihat mieluummin niillä. Säädä tarvittaessa puikkokokoa saadaksesi oikean tiheyden.

Tiheys

24 s x 32 krs = 10x10 cm kirjoneuletta suljettuna neuleena isommilla puikoilla (pingotuksen jälkeen).

24 s x 35 krs = 10x10 cm sileää neuletta suljettuna neuleena pienemmillä puikoilla (pingotuksen jälkeen).

Muuta

4 silmukkamerkkiä, jämälankaa, 3.5 mm virkkuukoukku, päättelyneula, 7-8 nappia (1.4 cm halkaisija), kaksi ylimääräistä pyöröpuikkoa pienemmässä koossa (tai sitä pienemmässä).


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...