tiistai 26. elokuuta 2014

Mini-Me

Hyvä kun ehdin omat ylläriraitasukkani saada puikoilta, kun Vyyhti kysyi, josko neuloisin Nöttöselle samanlaiset. Tokihan pummitytön pitää sukat saada. Ja sehän sopi senkin puolesta, kun omista sukista jäi vielä hieman yllärijämiä yli.


Mitä: Miniylläriraidat / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Jämälangoista, 50 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/mini-surprises

Voiko olla jotain söpömpää kuin se, että mulla ja pummitytöllä on identtiset sukat? No ei varpilla. Tällä kertaa kokeilin tehdä kahden kerroksen raitoja. Muuten sovelsin omien sukkieni ohjetta. Jos tahdotten tehdä perässä, tässä ohje myös pienempään kokoon. Tässä siis sovellus kaksivuotiaan sukiksi. Jalkaterän ympärysmitta ja pituus ovat kumpainenkin 15 cm. Kahtokaa nyn, kuin on söpöä!

Neulisti


Miniylläriraidat

Lanka: Fingering-vahvuisia (=400m/100g) yllärijämiä, kaksi kerää, kumpikin 25 g
Puikot: 2.25 mm
Tiheys: 32 s = 10 cm

Lyhenteet:
l1o = oikealle kaartuva lisäys (Työnnä vasen puikko silmukoiden välisen langan ali takaa ja neulo etureunastaan oikein)
l1v = vasemmalle kaartuva lisäys (Työnnä vasen puikko silmukoiden välisen langan ali edestä ja neulo takareunastaan oikein)
k&k = kiedo & käännä (Nosta seuraava silmukka neulomatta, tuo lanka työn eteen, siirrä silmukka takaisin vasemmalle puikolle ja käännä työ)

Kärki:
Luo Judy's magic cast-on:illa 16s ja jaa ne tasan kahdelle puikolle (8s kummallekin).
Neulo 1 krs oikein.

Lisäyskerros: [1 o, l1o, neulo oikein, kunnes puikolla on enää 1s, l1v, 1 o] x2

Tee vielä toinen lisäyskerros ja aloita sitten raidoittaminen. Sukat koostuvat 2 krs:n raidoista, joten vaihda lankaa joka toisen kerroksen jälkeen.

Toista lisäykset joka kerroksella vielä 2 kertaa ja sitten joka toisella kerroksella, kunnes silmukoita on yhteensä 48 (24s kummallakin puikolla). Jaa silmukat neljälle puikolle, jos neulot sukkapuikoilla.
Jalkaterä ja kantapää:

Neulo sileää oikeaa neuletta ilman lisäyksiä, kunnes työn pituus on 12 cm. Seuraavaksi tehdään kantapää. Se neulotaan tasona ja sitä ei sen takia raidoiteta. Kantapää tehdään ainaoikealla ja sen vuoksi kiedottujen silmukoiden lankalenkkejä ei tarvitse neuloa yhteen silmukoiden kanssa.

Lyhennetyt kerrokset:
1.krs(OP): Neulo 28 o, k&k.
2.krs(NP): 32o, k&k.
3.krs: 28o, k&k.
4.krs: 24o, k&k.
5.krs: 23o, k&k.
6.krs: 22o, k&k.

Jatka lyhennettyjä kerroksia neulomalla aina yksi silmukka vähemmän kuin edellisellä kerroksella, kunnes keskellä kietomatta on 8s ja neuloit viimeksi nurjan puolen kerroksen.

Pidennetyt kerrokset:
1.krs(OP): 8o, k&k.
2.krs(NP): 8o, k&k.
3.krs: 9o, k&k.
4.krs: 10o, k&k.

Jatka pidennettyjä kerroksia neulomalla aina yksi silmukka enemmän kuin edellisellä kerroksella, kunnes keskellä on 24s ja neuloit viimeksi nurjan puolen kerroksen.
1.krs(OP): 28o, k&k.
2.krs(NP): 32o, k&k.
3.krs: 52o.

Kantapää on nyt valmis ja sitten posotellaan vartta suoraan, kunnes korkeus kantapään yläreunasta mitattuna on 14 cm. Aloita sitten joustinneule. Neulo 10 cm (3o, 3n) -joustinta.Päättele löyhästi esimerkiksi Jeny's surprisingly stretchy bindoff:lla.

Kannattaa myös pitää mielessä, että mitä pienempiä sukkia on tekemässä, sitä lyhyemmistä pätkistä yllärijämäkerä kannattaa koota, jotta värit ehtivät vaihtua riittävän vauhdikkaasti.

lauantai 23. elokuuta 2014

Oodi Tiinalle

Heti, kun Tour de Sockin pakkoneulonnasta päästiin, piti juhlan kunniaksi pistää puikoille sukat!


Mitä: Ylläriraidat / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 2.25 mm
Mistä: Fingering-vahvuisia yllätysjämiä, 180 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/surprises-all-over-the-place

Kerrassaan rrrrrrakastuin näihin kaksiin Tiinan taituroimiin yllätyskeräsukkiin. Ensimmäiset ovat ihan huikean mittaiset ja upean näköiset, saapikkaisiin yhdistettynä etenkin. Jälkimmäiset taas ehkä kauneimman väriset ikinä. Niin, että eikun yhdistämään nuo kaksi.


Ronja Ronsun virkkailun jäljiltä sohvan nurkka oli tulvillaan pieniä jämälankanöttösiä. Ne huusivat kovasti tahtovansa yllätyskeräksi (ja joo, on se yllätys, vaikka itse keriikin, koska eihän sitä nyt Erkkikään muista, mitä kaikkea kerälle rullaili). Höpöttelin sukkasuunnitelmista tukiryhmän toverille, joka heti tarjosi, että hänen hyllyssään olisi yksi valmis yllärikerä odottelemassa. Mähän shoppasin kerän sen siliän tien ja sitten rullailin itse kotosalla toisen. Ei muuta kun raidottelemaan. Tiinan alkuperäisissä ihkusukissa oli tehtynä kahden kerroksen raitoja kahdelta yllärikerältä, mutta näissä sukissa raidat ovat vain yhden kerroksen mittaisia.Maailman parhaat Peppi Pitkätossuttelu -sukat! Tykkään. Kerroinko jo, että tykkään? No, tykkään! Ja koska minulla oli vain kaksi päältä kulkevaa kerää, enkä voinut siis neuloa kahta sukkaa kerralla, piti johonkin kirjoitella ylös, että mitä tein ja missä kohtaa. Niin, että sen seurauksena teillä on täällä Tiinan kaksista sukista apinoitu ohjeenpoikanen. Ja tässä kohtaa ilmoittautuu yksi urpo, joka hieman paremman sisälukutaidon omaamalla olisi saattanut hoksata, että Tiina käytti tätä Tuin mainiota mittatilauspolvareiden ohjetta. Noh, tulipa kehiteltyä ainakin erilaiset kantapäät.Huomautettakoon loppuun, että apinoinnissa mentiin niin pitkälle, että myös portaissa kuvaaminen on matkittu Tiinalta. Nämä kuvat muuten otti Tiina. Se sama Tiina!

Neulisti

Ylläriraidat


Lanka: Kaksi fingering-vahvuista (eli n. 400m/100g) yllätysjämäkerää, kumpainenkin 100g
Puikot: Pyöröpuikko 2.25 mm tai millä puikoilla saat itsellesi passaavan tiheyden (32s=10cm, sileää neuletta)

Lyhenteet:
l1o = oikealle kaartuva lisäys (Työnnä vasen puikko silmukoiden välisen langan ali takaa ja neulo etureunastaan oikein)
l1v = vasemmalle kaartuva lisäys (Työnnä vasen puikko silmukoiden välisen langan ali edestä ja neulo takareunastaan oikein)
k&k = kiedo & käännä (Nosta seuraava silmukka neulomatta, tuo lanka työn eteen, siirrä silmukka takaisin vasemmalle puikolle ja käännä työ)

Muuta: Tällä ohjeella tuli passelit sukat minun jalkoihin. Jalkaterä kokoa 38/39. Itse en jaksanut langanpätkiä päätellä, koska niitä oli niin valtaisa määrä. Yhden pätkän loppuessa neuloin vähän matkaa päällekkäin seuraavan pätkän kanssa ja jätin langanpäät reippaasti roikkumaan.

Kärki:

Luo Judy's magic cast-on:illa 16s ja jaa ne tasan kahdelle puikolle (8s kummallekin).

Neulo 1 krs oikein.

Lisäyskerros: [1 o, l1o, neulo oikein, kunnes puikolla on enää 1s, l1v, 1 o] x2

Tee vielä toinen lisäyskerros ja aloita sitten raidoittaminen. Sukat koostuvat 1 krs:n raidoista, joten vaihda lankaa jokaisen kerroksen jälkeen.

Toista lisäykset joka kerroksella vielä 2 kertaa ja sitten joka toisella kerroksella, kunnes silmukoita on yhteensä 60 (30s kummallakin puikolla). Jos tämä tuntuu ahtaalta jalkaasi, voit jatkaa lisäyksiä tarvittavan määrän. Jaa silmukat neljälle puikolle, jos neulot sukkapuikoilla.

Jalkaterä ja kantapää:

Neulo sileää oikeaa neuletta ilman lisäyksiä, kunnes työn pituus on 6 cm vähemmän kuin haluttu jalan pituus varpaista kantapäähän. Koon 38/39 tapauksessa n. 18 cm. Seuraavaksi tehdään kantapää. Se neulotaan tasona ja sitä ei sen takia raidoiteta. Kantapää tehdään ainaoikealla ja sen vuoksi kiedottujen silmukoiden lankalenkkejä ei tarvitse neuloa yhteen silmukoiden kanssa.

Lyhennetyt kerrokset:
1.krs(OP): Neulo 38 o, k&k.
2.krs(NP): 46o, k&k.
3.krs: 42o, k&k.
4.krs: 38o, k&k.
5.krs: 34o, k&k.
6.krs: 30o, k&k.
7.krs: 29o, k&k.
8.krs: 28o, k&k.
Jatka lyhennettyjä kerroksia neulomalla aina yksi silmukka vähemmän kuin edellisellä kerroksella, kunnes keskellä kietomatta on 8s ja neuloit viimeksi nurjan puolen kerroksen.

Pidennetyt kerrokset:
1.krs(OP): 8o, k&k.
2.krs(NP): 8o, k&k.
3.krs: 9o, k&k.
4.krs: 10o, k&k.
Jatka pidennettyjä kerroksia neulomalla aina yksi silmukka enemmän kuin edellisellä kerroksella, kunnes keskellä on 30s ja neuloit viimeksi nurjan puolen kerroksen.
1.krs(OP): 34o, k&k.
2.krs(NP): 38o, k&k.
3.krs: 42o, k&k.
4.krs: 46o, k&k.
5.krs: 68o.

Kantapää on nyt valmis ja sitten posotellaan vartta suoraan, kunnes korkeus kantapään yläreunasta mitattuna on 14 cm. Aloita sitten pohjelisäykset.

Lisäyskerros: 14o, l1o, 2o, l1v, neulo oikein kerroksen loppuun asti.

Toista lisäykset pohkeen kahden keskimmäisen silmukan molemmin puolin joka 4. krs vielä 8 kertaa (yht. 78 s).

Kun sukat yltävät n. 7 cm päähän polvitaipeesta, vaihda sileä neule (3o, 3n)-joustinneuleeseen. Neulo joustinta 25cm. Päättele löyhästi esimerkiksi Jeny's surprisingly stretchy bindoff:lla. Jos teet pohjelisäyksiä vähemmän/enemmän, (3o, 3n)-joustimeen tarvitset kuudella jaollisen silmukkamäärän.


tiistai 19. elokuuta 2014

Pulu

Onnea on tuntea suunnittelija niin, että saa nähdä kaikki mahtavat huivimallit ihan paikan päällä. On sitten helppo kasvattaa jonoa, kun tuo ja tuo ja tuo ja tuo on ainakin pakko tehdä. Tämä ohje julkaistiin vasta vähän aikaa sitten ja nyt blogimaailma onkin jo kivasti täyttynyt Nurmilinnuista. Että täällä ollaan suorastaan myöhässä.


Mitä: Nurmilintu / Heidi Alander
Miten: Pyöröpuikot 4.5 mm
Mistä: Araucania Botany Lace, 97 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/nurmilintu

Huivi alkoi ihanan vauhdikkaasti tuolta kapeimmasta kulmasta. Lisäyksiä toisessa reunassa ja kavennuksia toisessa. Sitten hurmaavan kekseliäs ainaoikeinpitsi, joka siis näyttää samalta kummaltakin puolen. Kerrankin pitsihuivi, jota ei tarvitse asetella oikein päin. Yksinkertaista, nerokasta ja kertakaikkisen kaunista.


Jemmasin pari vuotta takaperin langan lipastoon, mutta en sitten kuitenkaan keksinyt, mihin sen käyttäisin. Kätevästi nyt vain shoppailin omassa jemmassa ja pääsin heti aloittamaan. Tykästyin langan tummaan värimaailmaan, mutta kokonaisuus on kuitenkin turhan kirjava makuuni. Näistä tummemmista sävyistä mieleeni ei tullutkaan sitten herkkä nurmilintu vaan suosikkisukkiini painettu teksti "I'm not your birdie!" - en oo sun pulu!Lopuksi vielä ilmaisena vinkkinä kerrottakoon, että ainaoikeinneuleen saa sitten venymään ja paukkumaan pingottaessa. Huivi venähtikin niin suuriin mittoihin, ettei enää riittänyt siipiväli tällä neulojalla.

Neulisti

lauantai 16. elokuuta 2014

Kolme

Kolmonen on tällä hetkellä erittäin pinnalla blogissamme: 3 vuotta, 300000 käyntiä ja 300 Blogger-lukijaa, eikä kovin kauas jäädä Facebook-tykkääjissäkään! Sen kunniaksi arvomme osuvasti kolme palkintoa, jotka olemme itse omin pikku kätösin näpertäneet (käsiä oli neljä kappaletta).

Arvontaan voi saada yhden arvan kommentoimalla täällä, yhden käymällä tykkäämässä arvontajulkaisusta Facebookissa ja yhden mainostamalla arvontaa blogissaan tai jakamalla linkin Facebookissa. Arvat (1-3 kpl) voi laittaa samalle palkinnolle tai jakaa useampien palkintojen kesken. Mainitse kommentissasi täällä tai Facebookissa, mihin arvontoihin osallistut ja miten monella arvalla.

Palkintoina jaamme kaksi silmukkamerkkisettiä (neljä tavallista merkkiä ja yksi avattava merkki)ja yhden neuleprojektipussukan.


Arvonta alkaa nyt ja päättyy kolmen viikon kuluttua 06.09.2014.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! 
 
Kiitos rakkaille lukijoillemme kuluneista kolmesta vuodesta!
Neulisti & Vyyhti

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Ikävä syksyä

En varmaan ole ainoa neuloja, joka pitää enemmän viileämmästä säästä. Jospa sen syksyisemmän sään saisi kutsuttua paikalle neulomalla uuden syyspipon.


Mitä: Ruusunen / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.0 mm ja virkkuukoukku 0.6 mm
Mistä: Hedgehog Fibres Sock, 48 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/ruusunen-2

Tiinahan viime kesänä testineuloi tämän minun suunnitteleman pipon. Ja siitä tuli niin hirmun hieno testipipo, että omissa silmissä minun myssyni ei sen jälkeen näyttänyt enää miltään. Niin, että nyt piti pistää paremmaksi. Hah.


Oli tosi hauska neuloa omaa ohjetta, jonka suunnittelemisesta oli niin kauan, etten enää muistanut siitä oikeastaan mitään. Ihan kuin jonkun toisen ohjetta olisi neulonut. Ja näin uuspuolueettomana täytyy todeta, että olipa kiva ohje.


Niskani kyllä jumautin, mutta neuloin tuon helmiosuuden lähes yhdeltä istumalta, kun se oli niin koukuttavaa puuhaa. Viimeksi käytin haalean vaaleanpunaisen langan kaverina värittömiä helmiä ja tällä kertaa halusin paljon paremmin erottuvia. Siililangan syksyisen syvä oranssi on aivan mahtava väri ja minusta nämä hopeanharmaat helmet kävivät sen kaveriksi tosi kivasti. Kertakaikkisen mainio myssy.

Neulisti
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...