keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Kesää kohti

Tällä neulojalla on ollut kovasti kevättä rinnassa ja se on kutsunut vaihteeksi hieman kevyempien neulomusten pariin. En ole koskaan ollut oikein kauluri-ihmisiä, mutta aurinkoisella säällä viltin kokoinen huivi vaan on vähän liikaa.


Mitä: Verso / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.5 mm
Mistä: Spincycle Yarns Dyed in the wool, 100 g
https://www.ravelry.com/projects/annaj0hanna/verso
Vuoden asiaa pähkäiltyäni sorruin lopulta maaliskuisilla Edinburghin neulefestareilla Spincycle Yarnsin trendien aallonharjalla heiluvaan Dyed in the wool -lankaan. Se on upea lanka, joka on värjätty niin, että se näyttää oikeastaan käsinkehrätyltä. Lanka on kaksisäikeistä ja kumpikin säie on värjätty erikseen, jolloin värit liukuvat koko ajan vaihdellen.Ostin festareilta lankaa kahdessa värissä ajatuksena suunnitella sille kauluriohje. Lanka kun on sport-vahvuista, ei kahdesta 50 g vyyhdistä saisi vielä huivia. En ajatellut erityisemmin itse tarvitsevani kauluria, mutta kylläpä voi ihmisen mieli muuttua. Kaulurista tuli nääs hirmuisen söpö ja se onkin ollut maailman kätevin asuste kevätsäässä.


Verso on kauluri, joka leikittelee kahdella liukuvärjätyllä langalla - niiden väreillä ja erilaisilla neulepinnoilla. Siitä löytyy joustinta, raitaa, pitsiä, you name it. Projekti on ihanan nopea neulomus, eikä sitä malta laskea käsistään, kun on nähtävä, mitä seuraavaksi tapahtuu.


Mitä: Verso / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.5 mm
Mistä: Schoppel-Wolle Edition 3.0, 100 g
https://www.ravelry.com/projects/annaj0hanna/verso-2
Käsinvärjätyt langat ovat upeita taideteoksia, mutta onhan se fakta, että ne voivat olla toisinaan aika hurjan hintaisia. Niinpä tein kaulurista toisen mallikappaleen edullisemmasta langasta, joka sopii myös ohjeeseen kuin nakutettu.


Itse asiassa, mikäli jättää kaulurista keskimmäisen helmineuleosion pois, voi selvitä minun tapaani vain kahdella kerällä Edition 3.0:aa!


 Vappuviikon kunniaksi ohjeen saa tämän viikon ajan 25 % alennuksella koodilla SPRING.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...