maanantai 27. helmikuuta 2012

Kämmekkäiden ohje

Koko päivähän siinä tietysti meni, vaikka ohje on hyvin yksinkertainen. Sain kuitenkin lopulta kirjoitettua ohjeen kämmekkäisiin ja laitettua ohjeen Ravelryyn. Se löytyy nyt täältä. :)

Ohje on sekä englanniksi että suomeksi. Toivottavasti siinä ei ole ihan kauheasti virheitä! Kertokaa, jos törmäätte kömmähdyksiin.

Neulisti

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Paremman puutteessa

Jo on aikoihin eletty.  Lauantai-iltana iski niin vakava inspiraatiovaje, että päätin lopulta tehdä valmiiksi vuoden ajan korin pohjalla hautuneen liivin.


Mitä: Liivi / oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 4.0 mm
Mistä: Drops Cotton Viscose

Kauan sitten ostin ison kasan Dropsin Cotton Viscosea kanervan värisenä. Suunnittelin tekeväni hienon liivin omasta päästä. Sillä vain oli suuria valmistumisvaikeuksia, sillä huomasin puolessa välissä, etten pidä neuleesta lainkaan.Liivi odotti ensin pitkään, että neuloisin yläosan viimeiset kolme senttiä. Sen lopulta tehtyäni liivi odotti pitkään höyrytystä. Ja höyrytyksen jälkeen se maustui vuoden korin pohjamudissa, kunnes viimein eilen paremman inspiraation puutteessa sain virkattua ylä- ja vartalo-osan yhteen.

En oikein osaa pitää tästä edelleenkään. Jotenkin se tökkii. Lanka näytti kerällä kauniilta, mutta oli inhottavaa neuloa, eikä oikein tunnu mukavalta iholla näin valmiinakaan. Liivi olisi mielestäni kaivannut kolmannenkin soljen, mutta varastosta löytyi vain kaksi. Sivuprofiili on mielestäni kaunis, mutta edestä se jää liian auki. Noh, aina ei voi voittaa. Saa nähdä, opinko käyttämään tätä.


Joka tapauksessa ohje on siis omasta päästä keksitty. Ensin koetin määrittää sopivan määrän silmukoita koko ympärysmitalle ja sitten vain sovittelin palmikoita sopivin välein. Lopuksi neuloin yläosa kaksinkertaisella langalla poikittaissuunnassa ja virkkasin kiinni alaosaan. Lankaa kului yhteensä 470 g.Sitten jotain ihan muuta. Sain viimein urkittua työkaverilta hänen huomaamattaan, mitä voisin hänelle neuloa. Olen odottanut kovasti, että pääsisin kiittämään kaikesta avusta neuleen muodossa, ja nyt siihen tuli tilaisuus. Puhuttiin yhdessä työhuoneiden kylmyydestä ja sormien palelemisesta, joten askartelin hänelle kämmekkäät.Mitä: Kämmekkäät / oma ohje
Miten: Sukkapuikot 4.0 mm
Mistä: Rowan Silk Tweed, n. 40 g

Malli on oma. Hyvin yksinkertaisethan ne ovat, mutta harkitsen, josko opettelisin kirjoittamaan ohjeen ja laittaisin sen Ravelryyn. :) Erityispiirteinä kämmekkäissä on i-cord joka reunassa, myös aloitusreunassa. Lankana kämmekkäissä on Rowanin Silky Tweed.

Neulisti

maanantai 20. helmikuuta 2012

Harvinaisen harmonista

Tällä kertaa tuli taiteiltua Heidi Kirrmaierin Vitamin D. Minun harmaa lankavalintani tosin tekee tästä vähemmän pirtsakan ja enemmänkin harmonisen ja rauhallisen. Tätä oli todella ilo tehdä! Malli oli hauska ja mukavasti ylhäältä alaspäin neulottava. Koko ajan oli jotain mielenkiintoista tehtävää. Pidän suuresti neuleen lyhennetyillä kerroksilla tehdyistä muotoiluista. Valmiista neuleesta tuli ihanan pehmeä, kevyt ja jotenkin raikkaan oloinen. Ihan tuli kevät!


Mitä: Vitamin D / Heidi Kirrmaier
Miten: Neulonta
Mistä: Cascade Heritage Silk, 220 g

Projektiin hujahti aika lailla tasan kaksi viikkoa. (Siinä välissä piti tosin tehdä se tuskien tunika valmiiksi.) Lankana käytin Cascade Yarnsin Heritage Silkiä vaalean harmaana. Lankaa kului pikkuisen yli kaksi vyyhtiä, eli vähän reilu 200g. Vielä jäi ostoksista yli yksi tumman harmaa vyyhti ja lähes kokonainen vaalean harmaa. Mitähän kivaa niistä keksii? :)

Tuli ensimmäistä kertaa kokeiltua valmiin neuleen liottamista huuhteluainevedessä ja pingottamista. En ole koskaan aiemmin kokenut siihen tarvetta. Tällä kertaa neuletakin kuitenkin kuului olla kauniisti laskeutuva, mutta valmistunut tuotos oli keveydestään huolimatta alkuun kuin tönkkösuolattu silli. Onneksi olen muiden blogeista lukenut, että tämä ongelma on korjattavissa.

Eikun lavuaariin kädenlämpöistä vettä ja hieman huuhteluainetta. Annoin neuleen liota siellä n. 20 minuuttia, asettelin siististi pyyhkeen päälle ja rullasin pyyhkeen sisään kuivumaan. Vähän ajan kuluttua levitin pyyhkeen olohuoneen paksun maton päälle ja neulasin paidan mahdollisimman leveästi kuivumaan päiväksi.


Lopputulos on täydellinen! :) On kyllä todella harvinainen tapaus, sillä jo tätä tehdessä suunnittelin, että teen jonain päivänä vielä toisenkin. Yleensä kyllästyn ohjeisiin yhden kerran jälkeen.

Käykö muillekin niin, että vaivalla pikselöi kaikista kuvista naaman - vain huomatakseen, että vähänkään kauempaa/pienempänä katsottuna näyttää edelleen ihan itseltään? Täytyi turvautua kukkasiin. Pikselöinti ei ehkä onnistunut odotusten mukaisesti, mutta kerrankin oli kuvausolosuhteet kohdillaan. Ihan oli vaikeuksia karsia kuvia. :) 

Keväistä fiilistelyä vaan muillekin!


Neulisti


maanantai 13. helmikuuta 2012

Tunnustus ja parempia kuvia

Hii! Saimme Vyyhdin kera ihka ensimmäisen tunnustuksemme/haasteemme Puikkomaisterilta. Suuret kiitokset!


Tässä pitää siis jakaa tunnustus eteenpäin 4-5 mukavalle blogituttavuudelle, joilla on alle 200 lukijaa. Pitkän pohdinnan jälkeen onnistuimme lopulta rajaamaan valintamme seuraaviin:

  • Purnauskis Hurmaava blogi pitää sisällään neuleita, koruja, kortteja, suloisia magneetteja ja vaikka mitä pientä ja kaunista, usein vanhaa hyödyntäen.
  • Bereniken hiukset Berenike tuottaa kauniiden neuleiden lisäksi ihanan eläväistä tekstiä englanniksi. Tätä on ilo Lukea.
  • Ignorant Bliss Tämäkin on englannin kielinen blogi, joka on täynnä upeita kuvia viimeisen päälle taiteilluista huiveista ja sukista.
  • Hurahtanut käsitöihin Hurahtanut Heidi taikoo oman pään mukaan ja toisten ohjeita itse soveltaen toinen toistaan ihanampia neuloksia.

Loppuun vielä pari huomattavasti edellisiä tarkempaa kuvaa viikonloppuna valmistuneesta tunikasta. Unohtui aiemmin myös kertoa, että neuloin tämän siis kaksinkertaisella langalla Dropsin Baby Alpaca Silkistä. Tunika söi vaa'an mukaan lankaa yhteensä 650 g. 

lauantai 11. helmikuuta 2012

Tuskien tunika

Kun kaikki, mikä voi mennä pieleen, menee pieleen...

Aloin tekemään ihastuttavalla ohjeella kaunista tunikaa itselleni Dropsin Baby Alpaca Silkistä. Lanka oli eri kuin ohjeessa ja epäröin ostaa sitä ohjeen vaatimia määriä. Ajattelin vähemmänkin kyllä riittävän. Virhe nro 1!

Päädyin resorin neulottuani purkamaan sen, koska se vaikutti liian kireältä. Aloitin alusta ohjeen suurimmalla koolla. Virhe nro 2!

Tein takakappaleen valmiiksi ja sovittelin sitä ylleni peilin edessä. Se näytti ihan liian lyhyeltä. Päätin mallata sen avulla etukappaleesta sopivan pituisen ja purkaa sen jälkeen takakappaletta hihalevennysten alkuun asti. Ajattelin, että helpostihan siihen yhdet 10 cm pituutta neuloo lisää ja sitten hihat uudestaan. Virhe nro 3!

Tein etukappaleen reilut 10 cm takakappaletta pidemmäksi. Katsoin ohjeen kuvaa valmiiden kappaleiden mitoista ja ajattelin, että olisi parempi tehdä hieman väljempi kaula-aukko. Virhe nro 4! 

Palasin takakappaleen pariin. Purin sen hihansuihin asti ja aloin neuloa lisää pituutta. Huomasin kyllä, että neuloin nyt paljon löysempää kuin takakappaletta alunperin tehdessäni, mutta ajattelin, ettei ero olisi niin huomattava. Virhe nro 5!

Neulottuani edellisen illan ja hieman seuraavaakin tulin lopulta siihen tulokseen, että neulejäljet olivat liian erilaiset ja päädyin purkamaan takakappaleen resoriin asti. Neuloin kappaleen uudestaan. Virkkasin olkasaumat yhteen, neuloin hihansuihin resorit ja virkkasin sivusaumat yhteen.


Mitä: Tunika / Nataliya Galifianakis
Miten: Neulonta, kaksinkertaisella langalla
Mistä: Drops Baby Alpaca Silk, 650 g

Sovitin tunikaa peilin edessä. Tässä kohtaa huomasin virheiden 2, 3 ja 4 kostautuvan. Neule on liian iso. Kaula-aukko on liian iso. Ja olipa hyvä, että tein sen 10 cm ohjetta enemmän pituutta; neule on noin 10 cm liian pitkä ollakseen tunika ja noin 15 cm liian lyhyt ollakseen mekko. Hyvä minä!


Poimin kaula-aukon reunasta silmukat ja alan neuloa viimeistä osuutta, valtaisaa joustinneulekaulusta. Lanka loppuu kesken, sitä on enää yksi kerä, tarvisin kolme. Muistan virheen nro 1. Tosi hyvä minä.


Toiveikkaana menen lankakauppaan kysymään tunikani lankaa. Se on loppu. Tulee ehkä ensi viikolla lisää. Kiitos minä ja haluni säätää ohjetta, sen langanmenekkiä ja kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Jään odottamaan lankatilauksen saapumista. Virhe nro 6.


Saan lisää lankaa ja teen kauluksen loppuun. Lankaa jää yli juuri se kaksi kerää, joita odotin lankakaupan tilauksesta. Sovitan jälleen tunikaa peilin edessä. Kaulus ei näytä pätkääkään sille kuin ohjeen kuvassa. Kuka jaksaa lukea ohjetta? Kyllähän sen nyt näkee, milloin kaulus on tarpeeksi korkea. Virhe nro 7. Ja samaan syssyyn voidaan unohtaa virhe nro 6, koska lanka tuli sittenkin tarpeeseen.


Teen tällä kertaa ohjeen mukaisen kauluksen, päättelen langanpätkät ja puen tunikan ylleni. Se ei ole sellainen kuin siitä piti tulla. Päätän silti olla tyytyväinen. Virhe nro 8?


Muistinko jo mainita, tämä on tosi sähköistyvä? Kamera oli myös karkuteillä. Ehkä lisää kuvia valoisassa oikean kameran kera tulossa. Juuri nyt en jaksa kuitenkaan odottaa siihen asti

Neulisti

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Vauvan pakkopaita

Veljen tytöllä oli tänään ristiäiset. Tehtailin lahjaksi vauvan pakkopaidan. Oikeasti tämä on tarkoitettu turvaistuinhaalariksi/viltiksi, mutta minulle se tuo kyllä mieleen erittäin suloisen pienen pakkopaidan. :D Ohje on Kate Oatesin Snuggle bug car seat cozy.


Mitä: Vauvan pakkopaita / Kate Oates
Miten: Neulonta
Mistä: Drops Lima, 200 g + Novita 7veljestä isoveli, 5 g

Ostin neuletta varten Dropsin Limaa, joka ei sitten ikävä kyllä sopinut ohjeeseen ensinkään. Ehdin tehdä haalarin jo puoleen väliin, kun totesin siitä tulevan ihan liian iso. Siis purkamaan ja aloittamaan alusta sovelletulla ohjeella. Ja tietysti, kun ei ole mahdollisuutta sovittaa lahjaa etukäteen, tein siitä sitten hiukan liian pienen. Ehkäpä siitä tulee kuitenkin ihan hyvä, jos siihen lisää yhden tai kaksi nepparia.


Limaa kului haalariin 200 g ja reunuksen i-cordiin muutama gramma beigeä jämälankaa lipastosta. Nopeasti tämä tuli tehtyä kahdessa päivässä purkuoperaation jälkeen. En tosin ihan ehtinyt yöllä nukkumaan, kun oli saatava valmista kastejuhlaan mennessä.


Pitänee lähteä nappikaupassa käymään, kun olin jemmaillut näitä retroihanuuksia johonkin omaan projektiin, mutta ne sopivat tähän täydellisesti. Täytyy saada uusia tilalle nappivarastoon.

Ja loppuun sain vielä ristiäisten jälkeen napattua kuvan lahjansaajan yllä. :)


Neulisti

lauantai 4. helmikuuta 2012

Arpa on noukittu

Jo perinteiseksi muodostunut arvontahattumme pääsi taas tositoimiin, kun 76 kilpailijaa osallistui 50 lukijan kunniaksi järjestämäämme varastontyhjennysarvontaan. Ensimmäisenä onnetar nosti hatusta lappusen, jossa luki


Onnea berenikelle, punainen paketti odottaa! Toisena arpaonni suosi kilpailijaa nimeltä


Mammutille lähtee siis sininen paketti.

Mammuttiin olimmekin jo yhteydessä, mutta bereniken sähköpostia emme onnistuneet löytämään. Laitathan yhteystietosi osoitteeseen vyyhti.mnk at gmail.com.

Onnea vielä molemmille toivottavat Vyyhti & Neulisti

perjantai 3. helmikuuta 2012

Kerällä

Taas tuli kuvattua. Tämä paita on monen monen vuoden takaa, ehkä ainakin 8 vuotta vanha. Se on aikoinaan tehty oman pään mukaan jostain muhevasta Novitan langasta (jotain Jambon ja Jumbon tapaista, mutten ole varma, onko kumpaakaan niistä). Jos joku tunnistaa langan kuvasta, olisi kiva, jos vinkkaat sen nimen. :)


Mitä: Paita / oma ohje
Miten: Neulonta
Mistä: Novita Jumbo Soft

Paita on viihtynyt vuosikaudet vaatekaapin perällä. Joka ikinen talvi pakkassäillä, ( Joita muuten on todella nyt riittänyt!) kun oikein paleltaa, kaivan sen taas esiin. Tänään oli kyllä töissä niin kylmä, että tuskin olisin ilman tarennutkaan! Kuvausrekvisiittana mm. oven päällä kuivuva lakana. Sen siitä saa, kun ollaan jo valmiiksi myöhässä ja sitten maanittelee miestä kuvaamaan neulepaitaa.


Mutta sitten kerälle! Iki-ihana mies osti mulle tänään tiistaisen hääpäivän kunniaksi vyyhdinpuut ja kerimislaitteen Poppelista!Vietettiin hääpäivää Tampereella ja piti tietysti katsastaa paikallinen lankatarjonta. Kävin Lankaideassa hullaantumassa vyyhdistä jos toisestakin. Reissun jälkeen laskeskelin miehelle, että meillä olisi nyt sitten ainakin 15 vyyhtiä kerittävää. Ei tarvinut kauaa suostutella, että joskos hankittaisiin asianmukaiset laitteet. :)

Tietysti uutta ihanuutta piti testata useamman vyyhdin verran. Kerälle pääsivät mm. peittoa varten ostettu Malabrigo Sock Playa, Drops Lace ja Zeldan padasta poimitut Salmiakkisuklaa ja Kevätesikko. Voi kun näistä keristä tulee kauniita, eikös? On muuten nopia; 800 m pitsilankaa keriytyi viiteen minuuttiin. Kauankohan sitä olisi käsin rullailtu?


Lopuksi vielä alkuinnostuksen sävyttämä kuva. Puffeja on tullut muutamia lisää. Nyt niitä on 32 kokonaista ja 3 puolikasta. Niitä on niin mukavaa mallailla ja sovitella vierekkäin. Ja hypistellä, kun ovat pehmeitä! Tästä vaan nopeasti huomaa, että jos haluan kunnollisen peiton, se 600 puffia oli varmaankin alakanttiin arvioitu. Ehkä tämä tosiaan on vuoden projekti. Jämälangat varmasti loppuu aika pian, joten ajattelin ylläpitää puff-innostusta hemmottelemalla peittoprojektiani tuolla Malabrigo Sock Playalla.


Huomenna sitten arvotaan Vyyhdin kanssa lankapakettien voittajat!

Neulisti
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...