perjantai 6. maaliskuuta 2020

Kurrepaita

Vuoden kolmas pusero-ohje on oikea söpöläinen! 


Mitä: Ekorre / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.75 mm
Mistä: Louhittaren Luola Kytöläinen II, 202 g

Tämän puseron tarina alkoi viime syksynä, kun ajelimme Lappia kohti aikeissa patikoida viikko ruskamaisemissa. En ollut vielä koskaan päässyt käymään Louhittaren Luolassa ja nytpä se osui sopivasti matkan varrelle.


Tunnin kauppatauolla pääsin ihastelemaan Luolan värjäämöä ja mukaan lähti jos jonkinmoisia herkkuja. Erityisen innoissani olin Kytöläinen II -langasta, jota en ollut aiemmin ehtinyt testaamaan. Se on siis kaunis, käsinvärjätty ja kevyt  light fingering -vahvuinen lanka kotimaisesta villasta. Kotimainen villa kiinnostaa aina! Lisäksi langasta löytyi upea helmenharmaa väri, jolle poimin kaveriksi lämpimän ruskean. Kirjoneuletta piti tuleman. Ja kirjoneuletta myös tuli. Langat muotoutuivat suloiseksi paidaksi nimeltä Ekorre. Pusero neulotaan saumattomasti ylhäältä alaspäin. Siinä on pyöreä kaarroke, jonka kirjoneuleessa seikkailevat tammenterhot, oravat ja tammenlehdet. Myös puseron helmasta löytyy tammenlehtiä.


Kaarrokkeen rajaa muutama kerros nurjaa ja loput puserosta on sievää pientä pintaneuletta, joka tuo malliin ihanasti eloa.


Ihan täysin en ole muotimaailmassa jylläävään bishop-hihavillitykseen lähtenyt mukaan, mutta olen kovasti tykästynyt tähän hihamalliin, jossa kavennukset lopetetaan tavallista aiemmin, jotta hiha hieman pussittaa hihansuun joustimen yllä. Ylimääräiset silmukat kavennetaan pois juuri ennen resoria.Suosikkijuttuihini tässä puserossa kuuluu ehdottomasti myös pääntien kaksinkertaiseksi taitettu joustin. Se on siistein mahdollinen aloitus puseron pääntielle ja pitää pääntien myös siististi muodossaan.


Ekorren ohje löytyy nyt niin Ravelrysta kuin verkkokaupastakin. Sen saa ensi viikon sunnuntaihin (15.03.2020) asti 20% alennuksella koodilla ORAVA. Ohjeessa on koot XXS-5XL, eli valmiin puseron rinnanympärys on 89-166 cm.


Tämän puseron myötä sain muuten vihdoin kasaan havittelemani aakkoset A:sta Z:taan - kun näin kansainvälisessä neuleskenessä liikutaan. E oli viimeinen puuttuva kirjan ja nyt minulla on tarjota ohje kaikilla aakkosilla A-Z alkaen. Niinpä Ekorren myötä starttaa Anna Johannan Aakkoshaaste! Haasteena on neuloa yksi mallini kullakin aakkosella alkaen. Haasteella ei ole takarajaa, vaan Ravelry-ryhmässäni on keskusteluketju, johon voi tulla esittelemään projektejaan ja sikäli mikäli joku todella onnistuu suorittamaan haasteen, saa hän nimensä kunniamainintalistalle. Lisäksi lähetän haasteen suorittajalle itse askartelemani kunniakirjan sekä Where We Once Knitted -pinssin.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...