tiistai 25. lokakuuta 2011

Pariskuntalapaset

Mikä on asukasluvultaan Suomen pienin kunta? Tietenkin pariskunta. :) Joululahjatehdas se jatkaa pyörimistään ja tällä kertaa vuorossa oli miehen veljelle ja tämän avovaimolle pariskuntalapaset. Ideana siis, että kummallakin on ulommassa kädessä oma lapanen ja sitten keskimmäisessä lapasessa voi kuljeskella käsi kädessä.


Malli on omasta päästä keksitty, ja lankana käytin Novitan 7 veljestä Papukaijaa. Langasta tuli lapasiin kivat raidat, niin eivät kaivanne enää muuta koristelua. Lapaset valmistuivat parissa päivässä. Hauskaa tehdä vaihteeksi jotain näin nopeaa. :)


Mitä: Pariskuntalapaset / oma ohje
Miten: Neulonta, sukkapuikot
Mistä: 7veljestä Papukaija

Minusta näissä erityisen kätevää on se, että niitä voi käyttää yksinäänkin, kun jättää keskimmäisen lapasen kotiin, eteisen hyllylle. Vielä langanpätkien päättely ja lahjakasa kasvaa.


Seuraavana puikoille pääsevät joululahjasukat Cookie A.:n ihanasta Sock Innovation -kirjasta. Kävin Titityystä hakemassa kauniita raitaisia sukkalankoja niitä varten. Kyllä on muuten hidasta keriä näin ohutta lankaa! :D


Tämä ensimmäinen sukka vaikuttaa heti alkuunsa ihan liian pieneltä. Voi siis olla, että menee uusiksi..


Neulisti

8 kommenttia:

 1. Rick on semmoinen malli, että ohuesta sukkalangasta tulee aikuiselle liian pieni. Mä tein omani Wollmeisesta ja nekin on aika kaposet, mulla mulla onkin pieni jalka.

  VastaaPoista
 2. Ihania lankoja oot ostanut, heritage <3<3

  VastaaPoista
 3. Olipas kiva löytää blogiinne. Kerrassaan ihania käsitöitä olette tehneet. En löytänyt blogianne blogilistalta niin täytyy nyt sitten vain muuten muistaa täällä vierailla.

  VastaaPoista
 4. Seijasisko, kiva, kun löysit perille!:) Blogilistan kanssa on ollut hieman mystisiä ongelmia.

  Judiuni, tällä hetkellä vaikuttaa sille, että sukat ehkä justiinsa mahtuvat. Onko kokemusta muista tuon kirjan ohjeista? Tahtoisin nimittäin tehdä sieltä myös isot miesten sukat..

  VastaaPoista
 5. Se se vasta kamala kokemus on, kun kerii käsin yli tuhat metriä ohuen ohutta ja liukasta pitsilankaa. Siinä menee ihan kiitettävästi aikaa ja hermotkin kiristyy, jos sattuu sotkusempi vyyhti kohdalle :D

  VastaaPoista
 6. Voi että miten pidän näistä pariskuntalapasista - olen jo monta vuotta koettanut etsiä tällaisia, vaikka en tuolloin seurustellutkaan. Muistelisin, että tuolloin joku paikallinen käsityöläinen teki tällaisia, mutta eihän sitä silloin tullut niitä ostettua. Nyt minulla ja poikaystävälläni tulee jouluaattona 3kk täyteen, ja siksi olen koettanut metsästää näitä vieläkin intensiivisemmin joululahjaksi - ettette te sattuisi ehtimään neulomaan yhtä paria, toki niistä hinnan maksaisin! Vai onko teillä yleensä mahdollista tilata näitä töitä? :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentista Epe. Voisin ehkä muiden lahjojen lomassa vielä justiinsa ehtiä yhdet pariskuntalapaset tekemään. Laita minulle sähköpostia neulisti.mnk_at_gmail.com, niin sovitaan tarkemmin.

  VastaaPoista
 8. heipä hei! sattuisiko sinulla olemaan mallia näistä, jos ei ole niin sitten voisin tilata jos ei ole minkäänlainen kiire?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...