sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Lohikäärmehuppari

Törmäsin surffaillessani täällä aivan ihanaan kauniiseen ja eettiseen tuotteeseen. Sivulla myydään Kenialaisten naisten käsityönä tekemiä suloisia neulehuppareita lapsille. Minulla vaan tänä vuonna oli suorastaan pakottava halu tehdä kaikille lahjat itse, joten päädyin kuitenkin sitten itse neulomaan veljenpojalle saman tyyppisen krokotiilihupparin. Tosin minun huppari on ehkä hieman enempi lohikäärmevaikutteinen, enkä tehnyt otukselle silmiä.


Mitä: Huppari / Novita Kevät 2010 + oma ohje
Miten: Neulonta, virkkaus
Mistä: Menita Silk Dream, 285 g

Käytin neuleen ohjeena Novita Kevät/2010 -lehdestä löytyvää pojan hupparia. Jätin tosin tästä ohjeesta taskut pois ja muokkasin hieman huppua, jottei siihen jäänyt liian terävää kulmaa. Sitten askartelin päälaelle hieman sahalaitaa ja hampaat hupun reunaan. Molemmat tein seuraavasti: Virkkaa 15 kj ja yhdistä silmukat ympyräksi. Virkkaa sitten jokaiseen silmukkaan 1 ks ja kavenna joka kierroksen kummassakin reunassa yksi silmukka. Lopuksi yksi piilosilmukka ja sitten vedetään lanka kolmion huipun läpi kolmion sisälle piiloon ja ommellaan kolmiot neuleeseen.


Langat löysin Menitasta ja ne ovatkin Menitan omaa mallistoa, Silk Dreamia. Lanka koostuu merinovillasta (70 %) ja silkistä (30 %). Ei muuten joka lankamerkistä/-laadusta löydykään näin täydellisen kirkasta metsänvihreää! Oli siis helppo valinta, kun tämä tuli vastaan. Tumman vihreää lankaa kului 110 cm kokoiseen huppariin hieman vajaa 250 g ja vaaleaa vihreää n. 25 g sekä valkoista muutama gramma.


Enää vetoketjuostoksille ja taas on yksi joululahja pulkassa. Vielä pitäisi ehtiä tekemään lahjat kälylle ja isille. Niin ja sitten yksi tilaustyö! :)

Neulisti

6 kommenttia:

 1. WoW tämä on mahtava!
  Tunnelmallista joulunodotusta!

  VastaaPoista
 2. Aivan mieletön huppari! kyllä lahjansaaja on varmasti tohkeissaan!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos, olen itsekin ihan hulluna tähän huppariin. :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hauska huppari! Veljenpoikasi on varmasti innoissaan!

  VastaaPoista
 5. Toivotaan, kohtahan sen pääsee itse näkemään.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...