tiistai 6. elokuuta 2013

Lehmuksen varjossa

Konferenssit ovat erikoismukavia työmatkoja, koska niillä voi neuloa ja urakalla. Täti oli useampaan otteeseen kaipaillut pitsihuivia ja nyt ehdin pistää sellaisen puikoille


Mitä: Longfellow / Corrina Ferguson
Miten: Pitsipyöröt 5.0 mm
Mistä: The Uncommon Thread Merino Lace, 100 g


Olen neulonut tämän huivin kerran aiemminkin. Matkatavaroita pakatessa vilkaisin ohjeesta vain nopeasti, että siihen tarvitaan viitosen puikot. Reissussa sitten aloin tavata ohjetta tarkemmin ja selvisi, että 5.0 mm:n puikoilla pitäisi luoda silmukat ja sen jälkeen neuloa 3.5 mm:n puikoilla. Auts. Muokkasin ohjetta sitten sen verran, että tuossa sileässä osuudessa tein lyhennetyt kierrokset viiden, enkä kolmen silmukan välein. Ja täytyypä sanoa, että harvinaisen tarkasti onnistuin arvaamaan sopivat muokkaukset ohjeeseen, sillä lankaa jäi huivin valmistuttua yli about metri. Tiukille meni, mutta riitti.


Kokeilin tätä luksuslankaa ensimmäistä kertaa. Se oli ihanan pehmoista yksisäikeistä pitsilankaa. Pikkuisen turhan kirjavaa minun makuuni, mutta muuten mahtavaa. Hienoisesti järkytyin, kun pitsiosuudessa neuloessani jälleen kerran (7 o yhteen, lk, 7 o yhteen, lk, 7 o yhteen)-hirvitystä yksi noista seitsemästä silmukasta napsahti poikki! Sain onneksi napattua pudonneet silmukat talteen, enkä joutunut purkamaan kuin yhden kerroksen. Piti oikein testailla lankaa, että eihän tällainen luksuslanka voi olla noin haperoa. Mistään muusta kohtaa lankaa ei saanut vetämällä katkaistua, siinä on täytynyt olla joku virheellinen kohta langassa. Isommilla puikoilla neuloen nuo 7 o yhteen -hirvitykset eivät muuten olleet ollenkaan niin kamalia kuin viimeksi.


Hyvin kelpasi tädille, vaikka jouduinkin korvaamaan alunperin valitun langan toisella. Kiitos kuvista kuuluu taas kerran tänne suunnalle.

Neulisti

30 kommenttia:

 1. Aivan mahtava semisolidi väri ja kerrassaan kaunis huivi! Myös Tiinan kameranjäljen tunnistaa :D

  VastaaPoista
 2. Kertakaikkisen kaunis huivi, ja kauniit kuvat. Taisi olla toinen kerta kun mietin lukiessa että tuon voisi neuloa, ja sitten tulee tuo "7 o yhteen lk" ja vielä monella toistolla, ja rimakauhu iskee... Mutta kaunis on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, nyt voin kahden huivin syvällä kokemuksen rintaäänellä sanoa, että isommilla puikoilla se ei ollut olleskaan niin vaikeaa.

   Poista
 3. Todella kaunis huivi! Kuvat ovat tosi kauniita ja tuo langan väri on ihana!! Oma keskittymiskykyni ei tuohon varmaan riittäisi joten täytyy jäädä vain ihailemaan sivusta! :)

  VastaaPoista
 4. Uuuh mikä huivi ja kuvat. Saattoi huiviohjejono taas kasvaa yhdellä (miten mulla on se sun eka mennyt niin ohi, etten ole jo tätä jonooni napannut).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kerrankin oikeastaan aika hauskaa tehdä samalla ohjeella toinenkin. Etenkin kun menin unohtamaan ne pienemmät puikot kotiin ja tässä jälkimmäisessä on nyt tuo pitsi isommassa osassa kuin ekassa huivissa.

   Poista
 5. Ihan uskomattoman kaunis huivi! Ja huiput kuvat. Metsäisyys mätsää huivin väriin hienosti.

  VastaaPoista
 6. Ihana kaunis huivi ja värikin on upea :)

  VastaaPoista
 7. Upea huivi ja tuo väri on mieletön!

  VastaaPoista
 8. Aivan kerrassaan upea huivi ja tuo langan väri, nam.

  VastaaPoista
 9. Valtavan kaunis huivi ja taas niin ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 10. Kuvat on hyviä, kun huivi ja malli ovat niin kauniita! :)
  Tämä on tosi kaunis huivi, onneksi täti kelpuutti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpuutti tosiaan. Sinne se jäi sovittelemaan sitä eri paitojen ja mekkojen kanssa. :)

   Poista
 11. Todella upea huivi ja ihana väri! (Ei kyllä minulta luonnistuisi konferenssissa tuollaisen teko.) Ja kuvat ovat kauniit kuin satukirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei tahdo luonnistua konferenssi ilman neulomista. :D Ei pysty keskittymään, jos ei käsillä ole tekemistä.

   Poista
 12. On kyllä taas niin kaunis huivi!

  VastaaPoista
 13. Siiis wau!! Niin kaunis! Toivottavasti se on hyvä käytössä! :)

  VastaaPoista
 14. Aivan tajuttoman kaunis huivi! Ja väri on kyl tosi upea, just tommonen loppukesän väri!

  VastaaPoista
 15. Kiitoksia kaikille kauniista sanoista. Munkin mielestä tästä tuli aikas upea huivi. :)

  VastaaPoista
 16. Hurjan kaunis, tuo väri on aivan upea. Ihanat kuvat myös.

  VastaaPoista
 17. Oi miten kaunis, ihan täydellinen <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...