tiistai 31. toukokuuta 2016

Tulisilla hiilillä

Yleensä neulomisprosessini lähtee liikkeelle siitä, että on joku tietty malli, jonka tahdon toteuttaa. Ja sitten pengon lankavarastosta jotain juuri siihen malliin sopivaa. Tällä kertaa starttasin sukat ihan päin vastoin.


Mitä: Melisandre / Purrlescent
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Keesi Ultra Sock, 63 g
 Ravelryssa

Olen toverille parit sukat velkaa. Täällä niistä ensimmäiset. Lankalipaston uumenista löytyi sen verran osuvan väristä lankaa, että tällä kertaa se luotsasi projektia. Piti löytää langalle joku sopiva sukkamalli, mikä on hiukan haastava tehtävä, kun lanka oli reippaan kirjavasti pätkävärjätty. Jos nyt kahta väriä voi pitää kirjavana.


Koska ihan tavallista sileää sukkaa olisi tylsä neuloa ja Skeweistä voisi olla haastavaa saada oikean kokoisia jonkun toisen jalkaan, turvauduin joustinneuleeseen. Löysinkin aivan ihanan - ja vieläpä ilmaisen - ohjeen, jossa kavennusten ja lisäysten avulla saadaan joustinneule näyttämään palmikoilta.

Ohje oli kantapään pientä ylimalkaisuutta lukuunottamatta selkeä ja toimiva. Kuvion oppi nopeasti ulkoa ja sukat suorastaan kiisivät puikoilla. Ne tuntuivat valmistuvan kuin itsestään. Meikäneulojan ei tarvinut kuin keskittyä nauttimaan.


Kantapäässä oli tosiaan jotain pientä, josta olisin toivonut tarkempaa selitystä, mutta muuten tykkäsin kovasti siitä, että näissä varpaista varteen neulotuissa sukissa tuli ihan samannäköinen kantapää, minkä olisin neulonut varresta varpaisiinkin. Täytynee lainata joku kerta.


Lanka oli ihan huippua. Olen aiemmin neulonut Keesin Precious Sockia, johon olen ihan päätäpahkaisen rakastunut. Ajattelin, ettei perussukkalangan kohdalla kävisi samoin, mutta väärässäpä olin. Värit ovat niin eläväiset. Lanka on niin tajuttoman pehmoista ja pömpseän joustavaa. Se tuntui hirvittävän hyvälle sormissa sitä neuloessa. Suosittelen. Ihan ilmainen mainos on tämä. 


Väritkin käyttäytyivät yllättävän sievästi. Jännitin alkuun, miten niiden kanssa mahtaa käydä, koska en tietenkään neulonut mitään mallitilkkuja ja sukissa se on muutenkin niin kovasti kiinni käsialasta ja silmukkamäärästä. Mutta sain yllättyä positiivisesti. Neuloin sukat yhtä aikaa, yhden lankakerän kummastakin päästä. Molemmissa sukissa väri tasoittui heti kärkikavennusten valmistuttua siten, että sukkiin tuli koko matkalta yhden kerroksen raitoja.

Mulla on sellainen kutina, että saaja tykkää.

Neulisti

13 kommenttia:

 1. Mustikkamaitoa mustikkaisella polulla

  VastaaPoista
 2. Ompas kivat, mullakin on ollut tämä malli jonossa jo iäisyyden. Hyvä tietää tuosta kantapäästä, nyt on kyllä pakko testata johonkin väliin:)

  VastaaPoista
 3. Tosi nätit sukat! Ihanan väristä lankaa.

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat! Heti piti mennä laittamaan tämä malli jonoon, mutta se oli jo siellä.

  VastaaPoista
 5. Harvinaisen hyvin käyttäytyvä lanka! Ja tosi hyvän näköiset sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli tosiaan positiivinen yllätys, että raidottui näin kiltisti.

   Poista
 6. Kesä ja mustikat tuli mullekin ensimmäisenä mieleen 😊 On todella kauniit sukat 😊

  VastaaPoista
 7. Kauniit. Lanka toimii tässä kivasti.
  Nauratti, kun aattelin että onpa kivan ja jotenkin tutun näköinen malli. Mulla on just samat vihreinä jalassa :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...