maanantai 25. joulukuuta 2017

Yksisarvisia

Pienten ihmisten neuleet ovat mainioita. Eivät pelkästään siksi, että ne valmistuvat nopeammin kuin isojen ihmisten neuleet. Niissä voi monesti myös käyttää värejä, joita ei muuten pääsisi neulomaan.


Mitä: Little boxy / Joji Locatelli
Miten: Pyöröpuikot 2.5, 3.0 ja 3.5 mm
Mistä: Lystig Merino Sock, 146 g
Ravelryssa

Ihastuin Kuopion Superviikonlopussa Lystigin upeisiin karkkiväreihin. Erityisesti tähän mintunvihreään pohjaan, jonka päällä oli roiskeita kaikissa ihanissa karkkineonväreissä. Taitaa olla nimeltään My Little Pony. Olisipa onni neuloa moista, mutta en kyllä osaa kuvitella itseäni tämän värisessä paidassa. Onneksi osaan oikein hyvin kuvitella siinä erään kohta kuusi vuotta täyttävän nuoren neidon.


En ole koskaan neulonut Jojin hittimallia, aikuisten Boxya, mutta nyt tuli kokeiltua tämä lasten malli. Vähän tylsästi se neulottiin alhaalta ylöspäin. Ei sillä, että lahjaneuletta olisi muutenkaan voinut lähteä sovittelemaan. Mutta se tarkoitti sitä, että ennen kuin pääsi tekemään mitään mielenkiintoista, piti posotella pitkät pätkät sileää.


Kun lopulta jaksoi neuloa kädenteille asti, niin johan alkoi tapahtua. Etu- ja takakappaleiden yläosat neulottiin tietty erikseen ja sitten niissä tehtiin nurjia ja oikeita raitoja ja lyhennettyjä kerroksia ja vaikka mitä. Olin jo kerran saanut vartalon valmiiksi ja aloitellut hihaa, kun tulin siihen tulokseen, ettei kädentien mitta riitä ensinkään. Vika ei suinkaan ollut ohjeessa vaan mittanauhan käyttäjässä. Vinkkinä muille kerrottakoon, ettei kädentien korkeutta kannata mitata siitä reunimmaisen silmukan kohdalta, koska se pahalainen pissii linssiin minkä ehtii. Tarkistusmittaus hieman kauempana reunasta kertoi, että pituutta puuttui neljä senttiä. Että melkoinen valepukki se reunasilmukka! Mutta tulipa opittua.


Hihat hujahtivat valmiiksi kuin itsestään ja sitten jäljellä olikin enää pääntie. Siitä poimituilla silmukoilla neulottiin muutama kerros sileää, joiden annetaan rullata rauhassa. Tuli kyllä tehtyä vähän tollon töitä, kun neuloin pääntien ohjetta pienemmillä puikoilla. Nyt se on aika piukka. Toivottavasti mahtuu silti päälle!

Neulisti

2 kommenttia:

  1. Ah, ikuinen rakkaani My little pony overdose! Niin söpskä paita ettei oo tosikaan!

    VastaaPoista
  2. Ihana! Tuon langan värit on kyllä tosi kivat.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...