torstai 8. helmikuuta 2018

Hip, hip, hurraa!

Kuten tunnettua, meikäneuloja ei innostu samojen ohjeiden neulomisesta useampaan kertaan. Tai niinhän mä olen luullut, mutta nyt on vähän niin kuin putki päällä. Mies halusi omat Aadat, joten semmoiset piti tempaista pukinkonttiin. Vähän ennen joulua pistin puikoille toisen Nordic arrows -huivin, koska ensimmäinen oli niin hauska neulottava ja päätyi ystävälle lahjaksi. Ja nyt menin ja neuloin jo toisen Hipleen. Joskin lieventävänä asianhaarana on kyllä sanottava, että Hiplee nyt vaan on vähän liian kiva paitamalli.



Mitä: Hiplee / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 4.5 mm
Mistä: De Rerum Natura Ulysse, 300 g
Ravelryssa

Suunnittelin tämän ohjeen alun perin Kalakukkoneulojien koko vuoden kestäneen neuleklubin lokakuun ohjeeksi. Tammikuussa se vapautui muidenkin käyttöön ja koskapa innokkaita neulojia oli jonoksi asti, päätin pistää Ravelry-ryhmääni KAListelun pystyyn. Ja innostuinpa itsekin osallistumaan yhteisneulontaan, kun ajatus tupla-Hipleestä houkutteli kovin.


Ihan ensimmäiseksi meinasin kokeilla tähän toiseen versioon monien hyväksi havaitsemaa BC Garnin Semilla Melangea, mutta ohjeenmukaisen Ulyssen värit veivät kuitenkin voiton. Ja onhan tämä herkän vaalea roosa nyt ihan huikea väri. Vei sydämen mennessään.



Tähän toiseen Hipleeseeni halusin jämäkämmän kauluksen, joten neuloin sen 4.5 mm puikoilla. Ohjeen mukaan kaulukseen käytetään isompia puikkoja ja niillä saa mukavan rennon ja laskeutuvan kauluksen aikaan, kuten tuossa ekassa versiossa minullakin on. Ajattelin kuitenkin, että tässä on mukava olla vaihtoehtoja siihen, millaista Hipleetä minäkin päivänä ylleen kaipaa. Olen lopputulokseen tyytyväinen. Kummankin tyyppinen kaulus tuntuu toimivalta, joten molempi parempi.



Koska olin saanut ensimmäisenkin puseron neulottua tasan kuudella kerällä, en nytkään viitsinyt ostaa enempää, ettei jää turhia jämiä nurkkiin pyörimään. Varmistelin langan riittävyyttä neulomalla hihat heti, kun ne erotettiin vartalosta, koska helman mitta ei ollut niin justiinsa. Muutaman sentin nipistinkin lopulta sen pituudesta, mutta sain langan riittämään oikein hyvän mittaiseen puseroon.


Olen ihan onnessani siitä, miten kovasti muutkin ovat tästä mallista tykänneet. En ole ainoa, joka on tahtonut pistää puikoille useamman.

Neulisti

6 kommenttia:

  1. Jäin viime vuonna odottamaan mallisi julkituloa, mutten sitten koskaan enää nähnyt siitä mitään! Ihanaa kun teit kakkosversion, niin kerropa mulle, mistä saan ohjeen, jos suunnittelisin neuloa mallisi? riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeen voi ostaa Ravelrysta tai sitten ihan klikkaamalla tuossa sivupalkissa näkyvää buy now -namiskaa.

      Poista
  2. Ihana nakuvärinen Hiplee :D Mie oon viettänyt kotona koko viikon omaan harmaaseen Hipleeseeni kääriytyneenä, pakkasille ei näy loppua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei näy, ei. Hiplee on kyllä oikea turvaneule näille pakkasille. Mä vähän pohdin väriä valitessa, tuleeko liian nude, mutta päätin sit vähät välittää, koska väri on vaan niin kaunis.

      Poista
  3. Mullakin on ollut Hiplee tehokäytössä. Kerrankin sain jotain just sopivasti ennen pakkasia valmiiksi.

    VastaaPoista
  4. Se on kyllä ihana malli! Mun omasta on kohta tehty raglanit. En malta odottaa et se on valmis, ja tekis jo nyt mieli neuloo toinen! <3
    Saimi

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...