sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Soljuvaa

Toisinaan on hauskaa haastaa itseään. Minä asetin itselleni haasteeksi suunnitella jotain yksinkertaista. Täysin aivottomaan minusta ei ole, mutta yksinkertaisempaa kuin yleensä.


Mitä: Liquid / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.5 mm
Mistä: Les petits points parisiens Single fingering, 182 g
Ravelryssa

Kävin syksyllä pikavisiitillä Tampereella lankaputiikki Silmukassa, koska siellä oli vierailemassa pariisilainen lankavärjäri herkkujaan esittelemässä. Visiitti oli kaikessa pikaisuudessaan suorastaan koominen. Oltiin matkalla häihin ja minulla oli aikaa ruhtinaalliset viisi minuuttia. Juoksin sisään juhlamekossa ja tennareissa ja sitten juoksinkin jo ulos mukanani sylillinen lankaa huudellen perääni nolostuneena pahoitteluja siitä, etten ehtinyt viipyä pidempään.


Mutta palataanpa asiaan, eli ihanaan lankaan: vedenvihreään merinosinkkuun. Minulle tuli vähän aikaa sitten kysymys, että mitä tämä kaikkien kohkaama merinosinkkuasia oikein on. Jos käsite ei ole tuttu, niin kyseessä on merinovillasta tehty lanka, jossa on usean sijasta vain yksi säie. Useimmiten langat kehrätään useampisäikeiksi, koska se lisää langan kestävyyttä. Yksisäikeinen lanka on pehmoisempaa (ja helpommin huopuvaa ja nyppyyntyvämpää, mutta ah, niin pehmeää). Niin, että siinä sitä oli kaksi vyyhtiä ihanan pehmoista ja todella kauniin väristä merinoa. Kaksi vyyhtiä on sellainen määrä, että siitä voisi tehdä pipo-käsine-kauluri -setin tai sitten hyvänkokoisen huivin. Ja huivi sopi hyvin suunnitelmiini yrittää välillä suunnitella jotain hiukan yksinkertaisempaa.


Merinosinkut kertoivat hetken juttutuokion jälkeen tahtovansa sirpin malliseksi huiviksi, jossa pitäisi ehdottomasti olla ainaoikeaa, koska ainaoikea ja merinosinkku nyt vaan ovat erottamaton yhdistelmä. Neuvottelin arvon vyyhtien kanssa, mahtaisiko heille sopia, jos lisäisin komboon myös hieman pitsiä. Sehän passasi, kunhan pitsi pysyisi riittävän simppelinä ja se olisi helposti opittavissa ulkoa. Lupasin pysyä aisoissa ja pääsimme sopimukseen - joskin viime hetkellä esitin vielä uhkavaatimuksen lyhennetyistä kerroksista tai kaikki olisi peruttu. Kunhan neuvottelut oli käyty, neulominen sujui kuin vettä vain - siitä huivinkin nimi.


Huivi koostuu siis vuorottelevista ainaoikeinosioista ja lyhennetyin kerroksin muotoillusta pitsistä. Huivin kasvaessa pitsiosioiden korkeus kasvaa myös ja lopulta huivissa onkin enemmän pitsiä kuin ainaoikeaa. Lopuksi komeus päätellään nirkkopäättelyllä. Yksinkertaista, mutta näyttävää.


Ohje löytyy Ravelrysta ja sen saa tiistai-iltaan asti ostettua 25 % alennuksella koodilla LiQuiD.

Langan suunnitteluun sponssasi Les petits points parisiens.

Neulisti


17 kommenttia:

 1. Ai että on kaunis huivi. Hitsi ku en nyt tarvii huivia, ehkä pitäis jollekin lahjaksi tuo tehdä, hmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on monesti semmoisia neuleprojekteja, joita en tarvitse/osaisi itse käyttää, kunhan vaan haluan neuloa. :) Aina löytyy joku, jolle voi antaa lahjaksi.

   Poista
 2. Kaunis huivi! Se vaikuttaa myös mukavalta neulottavalta. Helpolta, mutta ei tylsältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siihen juuri pyrinkin. Että olis helppoa neulottavaa, mutta kuitenkin tapahtuisi vähän jotain koko ajan.

   Poista
 3. Nätti on! Voisi olla hyvä malli minulle, joka yleensä kyllästyn, jos on pelkkää sileää tai ainaoikeaa, mutta turhaudun, jos neuleen kanssa ei voi edes vähän lukea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäisi kokeilla joskus äänikirjoja ja neulomista. Mä jaottelen vaan neuleeni niihin, joita tehdessä voi katsoa telkkaria ja niihin, joita tehdessä pystyy vain kuuntelemaan telkkaria. :D

   Poista
 4. Aivan ihana malli ja on se värikin huikea!

  VastaaPoista
 5. Hihi, siun yksinkertainenkin on monille varmasti pelottavan näyttävä 😄 Mut onhan tää upee huivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattelepa vaan, jos antaisin itselleni vapaat kädet suunnitella jotain monimutkaista? :D

   Poista
 6. Taas löysin jotain ihanaa ja taas sinun suunnittelemaasi! Olin ihastelemassa sitä Tyttö joka sanoi bää-kirjan esittelyä Lapasessa ja silloin jo ihastelin mm. meuletakkia ja lapasia. Taisi löytyä nyt sitten huivikin... :D

  VastaaPoista
 7. Jatkan kyselyä: Mistä syystä ainaoikea ja merinosinkku ovat hyvä yhdistelmä? Tiedän, että aina oikea "löpsähtää" helposti, joten tarvitaanko siihen siis "napsakampi" lanka? Onko jotain muita vastaavia yhdistelmiä, ja mikä sen aiheuttaa, että ne ovat hyvä yhdistelmä? Kiitos, jos jaksat vastailla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole kyllä tähän kysymykseen mitään virallista, "oikeaa" tietoa, mutta itse sanoisin sen johtuvan juurikin siitä, että ainaoikea kaipaa hieman pulleampaa ja ilmavampaa lankaa, jottei lörähdä pesussa. Monisäikeiset langat ovat herkästi paljon tiukkakierteisempiä kuin yksisäikeiset, eivätkä siksi yhtä ilmavia ja pulleita.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...