maanantai 10. helmikuuta 2020

Kevään kukkasia

Tässäpä vasta neule, jonka julkaisemista on odotettu kauan! Viime syksynä minä ja moni muu onnellinen neuloja sai yökyläillä TitiTyyssä. Illan aikana ostoskoriini eksyi paidallinen Brooklyn Tweedin Peerie-lankaa. Mieleni on tehnyt kokeilla sitä vaikka kuinka kauan, mutta en ole aiemmin ehtinyt asialle. Vaan nytpä ehdin.


Mitä: Budding / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.5 mm
Mistä: Brooklyn Tweed Peerie, 180 + 37 + 27 g

Yleensähän meikäneuloja tunnetusti turvautuu vaimeisiin, alhaisen kontrastin epäväreihin, mutta tämä lämmin keltainen huusi nimeäni. Valikoin lankaa kolmessa värissä, sillä halusin kokeilla kirjoneuletta, jossa taustaväri vaihtuisi kaarrokkeen jälkeen.Minulla on hiukan vanhanaikainen tyyli. Rakastan 40-luvun muotia ja olen ihan älyttömän iloinen, sillä onnistuin suunnittelemaan takin, joka paitsi sopii vanhahtavaan tyyliini, mutta on samalla riittävästi tätä päivää. Budding kerta kaikkiaan meni nappiin.⁠
Paidallinen lankaa muuttui siis iloiseksi pieneksi neuletakiksi, jonka pyöreässä kirjoneulekaarrokkeessa on kukkia. Takissa on pitkät hihat ja lyhyt helma. Takki on muuten väljä, mutta helman joustin on vartalonmyötäinen ja päättyy vyötärön kapeimpaan kohtaan. Niinpä takki on yhtäaikaa todella mukava ja kerrassaan tyylikäs. Koska takin helma on lyhyt, mukana on ohjeet rinnan muotolaskokseen.Takki neulotaan suljettuna neuleena, koska kukapa tahtoisi neuloa kirjoneuletta nurjalla! Tämä tarkoittaa sitä, että lopuksi valmis neule steekataan, eli leikataan auki. Tiedetään, tiedetään, kuulen kauhunhuutonne tänne asti. Steekkaus voi kuulostaa pelottavalta, mutta se ei ole vaikeaa, eikä neuleita vahingoitettu näitäkään kuvia ottaessa. Steekattaviin neuleisiin pitää vain valita superwash-käsittelemätöntä lankaa. Villaiset, rouheat neuleet voi vahvistaa ennen leikkaamista virkaten, kun taas pyöreämmät langat on hyvä vahvistaa ompelukoneella ommellen. Steekkaamisen jippo on siinä, että neule haluaa aina purkautua ylhäältä alas, ei sivusuunnassa. Sen takia neuleen leikkaaminen ei murhaa sitä. Takkiohjeen mukana tulee hyvät ohjeet steekkaamiseen ja kuvatutoriaali aiheesta. Itse vahvistin takin ompelemall ompelukoneella muutaman sauman ja kiinnitin leikkuureunan nurjalle puolelle.
Tiedän, ettei mikään määrä steekkausrohkaisua riitä kaikille, joten takkiohjeen lopussa on ohjeistus, kuinka tämän voi muokata puseroksi. Pyysin myös osaa testineulojista tekemään puseroversion, joten Ravelryn projekteja selaamalla voit katsoa, haluaisitko itse mieluummin takin vai puseron.
Budding löytyy nyt Ravelrysta ja verkkokaupasta ja koodilla FLOWERS sen saa 20% alennuksella tämän viikon ajan.


Eikä tässä vielä kaikki, kuten on tapana sanoa. Brooklyn Tweedin omasta verkkokaupasta saa 24.02. asti ohjeen suosituslankaa, Peerietä, 10% alennuksella koodilla BuddingCardigan. Ja tämän linkin kautta alennuksen pitäisi tulla automaattisesti näkyviin ostoksia maksaessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...