sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Romanttinen mysteeri

Mysteerihuivista on muutamassa vuodessa ehtinyt tulla jo perinne ja nyt on aika paljastaa tämän vuoden huivi.


Mitä: Entanglement / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.75 mm
Mistä: nurja bfl, 278 g

Minulle mysteerineulonnoissa tärkeintä on pysyä yllätyksellisenä. Mysteeristä katoaa herkästi se mysteeri, jos on helppo arvata, että tämä suunnittelija tekee aina tällaisia huiveja. Niinpä kahden edellisen huivin sisällettyä briossia ja ainaoikeaa, oli korkea aika tehdä jotain ihan muuta.


Minulla oli jo alkuvuodesta mielessäni, että tällä kertaa haluan suunnitella överiromanttisen pitsihuivin. Yksi pieni, pikkiriikkinen kirjaprojekti pisti vähän aikatauluihin haastetta, mutta ehdinpä lopulta kuitenkin järjestämään vuotuisen huivineulonnan.


Entanglement-huivi neulotaan kolmella eri värillä ja se koostuu 13 osiosta ja 7 erilaisesta pitsikuviosta. Huivi koostuu erilaisista pitsiosioista, joita neulotaan milloin mihinkin suuntaan ja osioita erottaa niiden väliin neulottava pieni reikäkerros.


Heti huivin alussa puuhaillaan ekstra jänniä, sillä ensimmäiset kaksi osiota neulotaan intarsiana, mutta tästä löytyy tutoriaalivideo Instagramin puolelta.


Lopuksi huivin alareunasta poimitaan n. miljoona silmukkaa, joilla neulotaan lyhennetyin kerroksin tehtävä reunus. Ja koko homman kruunaa huivin romanttisuutta entisestään korostava nirkkopäättely. 


Huivi on tällä kertaa hieman epätyypillisen mallinen. Se ei ole kolmiohuivi, eikä sirppi. Tai se on vähän niin kuin sirppi, mutta kulmikas. Ja sen viiteen alanurkkaan voi halutessaan lisätä tasselit - ja minähän halusin.


Huivin herkän romanttisen tunnelman korostamiseen löytyi kerrassaan täydellinen kuvauspaikka. Äidin ystävä antoi meidän lainata hieman siirtolapuutarhaansa näitä kuvia varten. Kukkaloisto oli päätä huumaava ja sopi huivin taustalle kuin nenä päähän.


Tänä vuonna romanttista pitsiä, ensi kerralla taas jotain ihan muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...