lauantai 11. helmikuuta 2012

Tuskien tunika

Kun kaikki, mikä voi mennä pieleen, menee pieleen...

Aloin tekemään ihastuttavalla ohjeella kaunista tunikaa itselleni Dropsin Baby Alpaca Silkistä. Lanka oli eri kuin ohjeessa ja epäröin ostaa sitä ohjeen vaatimia määriä. Ajattelin vähemmänkin kyllä riittävän. Virhe nro 1!

Päädyin resorin neulottuani purkamaan sen, koska se vaikutti liian kireältä. Aloitin alusta ohjeen suurimmalla koolla. Virhe nro 2!

Tein takakappaleen valmiiksi ja sovittelin sitä ylleni peilin edessä. Se näytti ihan liian lyhyeltä. Päätin mallata sen avulla etukappaleesta sopivan pituisen ja purkaa sen jälkeen takakappaletta hihalevennysten alkuun asti. Ajattelin, että helpostihan siihen yhdet 10 cm pituutta neuloo lisää ja sitten hihat uudestaan. Virhe nro 3!

Tein etukappaleen reilut 10 cm takakappaletta pidemmäksi. Katsoin ohjeen kuvaa valmiiden kappaleiden mitoista ja ajattelin, että olisi parempi tehdä hieman väljempi kaula-aukko. Virhe nro 4! 

Palasin takakappaleen pariin. Purin sen hihansuihin asti ja aloin neuloa lisää pituutta. Huomasin kyllä, että neuloin nyt paljon löysempää kuin takakappaletta alunperin tehdessäni, mutta ajattelin, ettei ero olisi niin huomattava. Virhe nro 5!

Neulottuani edellisen illan ja hieman seuraavaakin tulin lopulta siihen tulokseen, että neulejäljet olivat liian erilaiset ja päädyin purkamaan takakappaleen resoriin asti. Neuloin kappaleen uudestaan. Virkkasin olkasaumat yhteen, neuloin hihansuihin resorit ja virkkasin sivusaumat yhteen.


Mitä: Tunika / Nataliya Galifianakis
Miten: Neulonta, kaksinkertaisella langalla
Mistä: Drops Baby Alpaca Silk, 650 g

Sovitin tunikaa peilin edessä. Tässä kohtaa huomasin virheiden 2, 3 ja 4 kostautuvan. Neule on liian iso. Kaula-aukko on liian iso. Ja olipa hyvä, että tein sen 10 cm ohjetta enemmän pituutta; neule on noin 10 cm liian pitkä ollakseen tunika ja noin 15 cm liian lyhyt ollakseen mekko. Hyvä minä!


Poimin kaula-aukon reunasta silmukat ja alan neuloa viimeistä osuutta, valtaisaa joustinneulekaulusta. Lanka loppuu kesken, sitä on enää yksi kerä, tarvisin kolme. Muistan virheen nro 1. Tosi hyvä minä.


Toiveikkaana menen lankakauppaan kysymään tunikani lankaa. Se on loppu. Tulee ehkä ensi viikolla lisää. Kiitos minä ja haluni säätää ohjetta, sen langanmenekkiä ja kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Jään odottamaan lankatilauksen saapumista. Virhe nro 6.


Saan lisää lankaa ja teen kauluksen loppuun. Lankaa jää yli juuri se kaksi kerää, joita odotin lankakaupan tilauksesta. Sovitan jälleen tunikaa peilin edessä. Kaulus ei näytä pätkääkään sille kuin ohjeen kuvassa. Kuka jaksaa lukea ohjetta? Kyllähän sen nyt näkee, milloin kaulus on tarpeeksi korkea. Virhe nro 7. Ja samaan syssyyn voidaan unohtaa virhe nro 6, koska lanka tuli sittenkin tarpeeseen.


Teen tällä kertaa ohjeen mukaisen kauluksen, päättelen langanpätkät ja puen tunikan ylleni. Se ei ole sellainen kuin siitä piti tulla. Päätän silti olla tyytyväinen. Virhe nro 8?


Muistinko jo mainita, tämä on tosi sähköistyvä? Kamera oli myös karkuteillä. Ehkä lisää kuvia valoisassa oikean kameran kera tulossa. Juuri nyt en jaksa kuitenkaan odottaa siihen asti

Neulisti

13 kommenttia:

 1. Kivaltahan tuo näyttää! Itse olisin ainakin tyytyväinen. :)

  http://made-by-heidi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Ihana lauantai-illan piristys nämä sun kommellukset :) Ei tuo vyön kanssa kauheen pahalta näytä.

  VastaaPoista
 3. Hienoltahan se näyttää kaikista virheistä huolimatta. :)

  VastaaPoista
 4. Virheitä tai ei - tunika näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 5. Eihän tuosta valmiista tunikasta virheitä näe. Vyön kanssa on aivan ihana, juuri sellainen kuin pitääkin olla!

  VastaaPoista
 6. Vastoinkäymisistä huolimatta lopputulos on kaunis! Kiva malli!

  VastaaPoista
 7. Juuupajuuuu, näin välillä. Mutta hyvähän siitä tuli...

  VastaaPoista
 8. Mä tykkään tosta, kivannäkönen!

  VastaaPoista
 9. Prosessi kuulostaa katastrofilta, mutta lopputulos on mielettömän kaunis! Näyttää niin hyvältä vyön kanssa!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille kommenteista. Tehdessä kaikki meni pieleen ja tunika on mitoiltaan vääränlainen, mutta loppujen lopuksi se näyttää minunkin mielestä ihan tosi kauniille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo näyttää kyllä tosi kauniilta.
   Mutta tiedän itsekin , että virheet, jotka mielestään tekee, häiritsee :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...