sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Johan on!

Mies on aina sanonut, ettei sille tarvitse neuloa mitään. Kun ei se osaa käyttää itsetehtyjä. Ei ainakaan mitään muuta kuin pipoja ja sukkia. Ja sukkia, niitä ei kuulemma tarvitse omistaa kuin se yksi pari. Sitten, kun se menee puhki, saa neuloa uuden parin. Ja ne värit - niin, niitä ei saa missään nimessä olla. Kaikki mahdollisimman neutraalia. Ja palmikot on tytöille. Että mielellään korkeintaan joustinneuletta herran sukkiin.

Mutta kattokaapas näitä!Miten: Sukkapuikot 2.5 mm
Mistä: Kraft Handdyed MerinoSilk Sock, 80 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/john-huston-the-tarnished-hero

Ihan vitsillä ehdotin, kelpaisiko kullalle palmikkosukat sinisestä silkkisestä langasta. Ja se tarrasi siihen! Vaikka vanhat sukat ei ole edes vielä rikki! Mä heti sanoin, että sitten lakkaat olemasta kanta-astuja, kun silkki ei vahvista yhtä hyvin kuin keinokuidut ja lanka oli arvokasta. Niin voittekos kuvitella: herra sanoi, että kuluttaa sukat puhki justiinsa sitä vauhtia kun mieli tekee ja rouva voi sitten ostaa uuden tyyriin langan ja tehdä siitä seuraavat sukat! Jo on maailmankirjat sekaisin. Ja rouva neuloja myhäilee tyytyväisenä.


Lanka oli tietty ihan huippua. Olen hulluna tämmöisiin silkinkiiltoisiin lankoihin. Väri oli mahtavan intensiivinen ja  kaikin puolin tulin langan kanssa juttuun. Miesten sukkia neuloessa alkoi vaan jo vähän jännittää, riittääkö 100 g varmasti sukkapariin ja piti puolivälissä pysähtyä punnitsemaankin. Ei hätää, ylikin jäi lopulta.

Ohje oli toimiva, mutta voi kuinka voi olla kantapäästä päänvaivaa. En suosittele, jollei erityisesti tykkää tehdä sekä kierrettyjä nurjia silmukoita että palmikonkiertoja nurjilla kierretyillä silmukoilla neuleen nurjalla puolella. Huh huh. Kuvio siis koostuu joka kerroksella tehtävistä palmikonkierroista, jotka oikealla puolella neulotaan kierretyin oikein silmukoin. Tämä aiheutti melkoista aivojennyrjähtelyä, kun pääsin kantapäähän asti ja pitikin neuloa edestakaisin eikä pyörönä.


Pikkuisen harmittaa myös, että sukkien kärjistä tuli ruman malliset. Jos olisin tehnyt ohjeen mukaan kärkikavennuksia alkuun joka toisella kerroksella, olisi sukista tullut auttamatta liian pitkät. Onneksi herra ei ole yhtä nirso tämän muotoilun ja estetiikan kanssa.

Neulisti

18 kommenttia:

 1. ompas maskuliinisen kauniit sukat. meidän isäntä on myös semmonen jotta bones taitaa olla ainut malli mitä hään kuvioiduista sukista suostuu jalkaansa laittamaan XD

  VastaaPoista
 2. Onpa hienot sukat! Kantapää näyttää kyllä olleen kaiken sen vaivan arvoinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se toki hieno nyt, kun voin ihastella tuskastelun päätyttyä.. :)

   Poista
 3. Kyllähän miehetkin osaavat joskus yllättää! :)
  Ja ihan huippukomeathan nuo sukat on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herratkin on ollut näihin hurjan tyytyväinen. Tai sitten se on vaan hukannut vanhat sukkansa. :D

   Poista
 4. Huipun miähen huiput sukat! Hianot on!

  VastaaPoista
 5. No on kyllä komiat! Nyt on miehen parempi olla tyytyväinen :D

  VastaaPoista
 6. Ompas hienot sukat! Ihana reaktio kyllä mieheltä, hienoa, että fiinimmät silkkisukat kelpaa. :D

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat! Miehet osaa joskus yllättää... ;)

  VastaaPoista
 8. Todella ihanat! Ja kärjet näyttää omaan silmään oikein kelpoisilta. Voin vaan kuvitella miten ihanan silkkisiltä ja pehmeiltä nuo jalassa tuntuu :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...