lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kemiaa

"Titaani on metallinen alkuaine. Sen kemiallinen merkki on Ti (lat. titanium), järjestysluku 22, atomimassa 47,867 u ja CAS-numero 7440-32-6. Titaanin sulamispiste on 1668 °C. Titaani on kevyttä ja hyvin muokattavissa. Siitä muodostetaan erilaisia lejeerinkejä. Titaanin löysi 1700-luvun lopulla William Gregor", tietää kertoa Wikipedia.Mitä: Titanium / Heidi Alander
Miten: Pyöröpuikot 4.0 mm
Mistä: The Uncommon Thread Posh Fingering + Silky Merino Fingering,  +  g

http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/titanium
Titanium on myös himoneulojien tukiryhmän ikioman Heidin huippu huiviohje. Hyvin simppeli ja silti vaikuttavan näköinen. Titanium on hiljattain rikkonut ravelryssa sadan projektin rajan ja juhlan kunniaksi sekä minä että Vyyhti pistettiin omat Titaniumit puikoille. Tukiryhmän Tiina ja Susanna ovat jo omansa neuloneet.


Kuten Wikipediakin tiesi kertoa, Titanium on hyvin muokattavissa. Oikeastihan tämä ohje on tarkoitettu sport-vahvuiselle langalle, mutta sitä ei kotoa löytynyt riittävää määrää. Reippaasti vaihdoin fingering-vahvuuteen ja kehtasin omani vielä tehdä raidallisena. Hyvin toimii. Minun oli tarkoitus laskea tarkka silmukkamäärä tähän, jonka jälkeen aloitin pitsin, mutta neulomisinnossani unohdin moisen. Pitsikaavion toistoja taisin tehdä ohjeen 14 sijaan 19. Kunhan suhailin ainaoikeinosuutta niin kauan, että huivin alku alkoi vaikuttaa sopivan mittaiselle. Sen jälkeen vain odottelin, koska pääsisin pitsikaavioon käypään silmukkamäärään.Värivalinnat epäilyttivät minua alkuun kovasti. Sisko kuitenkin patisti vaan neulomaan, hyvä siitä tulee. Ja kun sitten aloitin, vaalea harmaa ja tumma violetti innostuivat suorastaan kemialliseen reaktioon keskenään. Sen verran hyvännäköistä jälkeä tuli. Hyvin valittu, siskokulta. Äidille kiitos kuvaamisesta. Ja hyttysille kiitos paukamista.

Neulisti

25 kommenttia:

 1. Tosi kaunis malli ja hieno värivalinta! Ja hienosti sopii raidallisuus ja ohut lanka tähän malliin. Ja niin upeat kuvatkin jälleen kerran. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Kuvista saa taas kerran kiittää äitiä. :)

   Poista
 2. Kaunis, pitäis itekin neuloa moinen:)

  VastaaPoista
 3. Nyt on kyllä kemiat kohdillaan! Upea lopputulos!

  VastaaPoista
 4. Kaunis! Raidat sopii hyvin tuohon malliin.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Vielä kun osaisin päättää huivin lopullisen osoitteen. :)

   Poista
 6. Mahtava huivi ja upeat kuvat! Vai vielä kiitos hyttysille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itikoita kyllä piisasi kuvaussessiossa koko kesän edestä.

   Poista
 7. Hieno huivi! :) Yläreunan rakenne on veikeä yksityiskohta. :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis! Pitäisiköhän neuloa vielä tuollainen raidallinenkin Titanium, kun näyttää niin superkivalta... Ja tosi kaunis on Color Affectionisikin! Sellaisenkin voisi vielä neuloa... Houkutuksia, houkutuksia...

  VastaaPoista
 9. Voi että, onpa ihana huivi! Hirmu hyvin sopii muuten tuon mekon kanssa! :)

  VastaaPoista
 10. Voih, kaunis! Hieno oivallus tehdä raidallisena. Miten olikin tämä malli mennyt ihan ohi...

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Upea huivi ja ihana kuvausmiljöö! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...