lauantai 30. toukokuuta 2015

Miksei Batman?

Kuten aiemmin turinoin, pääsin alkuvuodesta testineulomaan paria paitaa. Tässä niistä jälkimmäinen.Mitä: Robin / Helga Isager
Miten: Pyöröpuikot 3.0 ja 2.25 mm
Mistä: Isager Spinni, 179 g

Lankakauppa Kerän Jonna on siis suomentanut Helga Isagerin Finnstickat-kirjan ja se ilmestyy kesällä nimellä Neuleiden neljä vuodenaikaa. Kerä myöskin lahjoitti minulle tätä paitaa varten testattavaksi Isagerin Spinniä. Ja huh, onpahan ihanan rouhea lanka!


Joskus elämä heittää mutkia matkaan. Varsinainen testineulonta meni heti kohtsillään poskelleen, kun sain tosi äkäisen useamman viikon lenssun, eikä minusta ollut oikein neulojaksi. Kun lopulta ehdin takaisin asialle, kirja olikin jo ehtinyt painoon, mutta kirjoittelen tuonne vähän alemmas pari huomiota ohjeesta, jos innostutten omia Robineja neulomaan. Ärsyttävä lenssu imi pahana ollessaan jotenkin elämästä kaiken ilon ja sitten neulominenkin tökki pahasti ja tuntui, ettei mistään tule mitään. Onneksi näin jälkikäteen osaan kyllä jo sanoa, että a) tämä on ihan helppo paita neuloa ja b) tämä on ihan superhuippu ja ihana paita, joka on ollut valmistumisestaan asti lähes kaiken aikaa päällä, että tosiaankin myös kannattaa neuloa.


Ohjeessa tökki se, että olin ehtinyt neuloa etukappaleen reippaasti yli puolen välin ennen kuin törmäsin tekstissä niihin pahamaineisiin sanoihin "ja samaan aikaan..." Ei näin. Tykkäisin kovasti, jos Helga olisi heti alussa voinut varoittaa tästä. Etukappale meni purkuun ja pitkällisten pohdintojen jälkeen tulin siihen tulokseen, että noilla sanoilla viitattiin siihen, että sivuissa tehtävät lyhennykset aloitetaan heti etukappaleen alusta. Tai siis, ensimmäiset lisäykset taisivat tulla kerroksella 52, mutta kappaleen alusta laskettuna kuitenkin. Mutta nyt te tiedätten tämän, niin ette sitten törmää samaan ongelmaan, eikös juu?


Toinen haaste oli silmukoiden poimiminen etu- ja takakappaleen sivusta. Tämä paita siis neulotaan samaan tapaan kuin ihanainen Lemon, niin että ensin neulotaan etu- ja takaläpät ja sitten niiden sivuista poimitaan silmukat ja neulotaan hiha-/kylkikappaleet sivusuunnassa. Yleensä vaan silmukoita voi poimia perinteisellä suhteella 2s/3krs, mutta tässä se ei onnannut. Ja kun silmukoita on yhteensä poimittavana monta sataa, ei ole ihan nopsaa hommaa arvuutella, millä suhteella niitä pitäisi poimia. Jälkimmäisen kylkikappaleen kohdalla olin jo viisastunut ja keksin silmukkamerkkien avulla jakaa etu- ja takakappaleet sopivan pieniin pätkiin. Lyhyemmältä väliltä on helpompi laskeskella, että tästä pitäisi nyt poimi 30s. Veikkaan, että aika moni muu on ollut tästä kikasta tietoinen jo aiemmin, mutta minä keksin sen vasta tämän paidan yhteydessä. Aion ehdottomasti käyttää jatkossakin.


Sitten asiaa langasta. Spinni on yksisäikeistä, 100% villalankaa. Aivan ihanaa. Kuten vähän aikaa sitten kerroinkin, olen alkanut vahvasti siirtyä näiden rouhean villaisten lankojen ystäväksi. Ne eivät oikeasti kutita tai pistele yhtään, ovat vain mukavan reteitä. Spinni vielä pehmeni kivasti pesussa. Tämä on sen verran ohutta lankaa, että valmiista puserosta tuli todella kevyt. Erittäin helppo heittää ylle ja lähteä ovesta ulos puuhaamaan mitä tahansa. Tykkään. Niin, ja tähän M-koon paitaan meni alle kaksi vyyhtiä. Ei siis juuri mitään.

Neulisti

25 kommenttia:

 1. Todella kaunis ja ihanan näköinen paita! Mutta vähän sait nyt peloteltua ohjeen monimutkaisuudella... Ei varmaan oo oikeesti niin monimutkaista kuin kuulostaa, mutta tuo satojen silmukoiden poimiminen - hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eieieieieieiei! Kun ei se ole vaikeaa. Käytät vaan mun silmukkamerkkikikkaa, niin sujuu ihan hyvin ja helposti.

   Poista
 2. voi että VOI ETTÄ. Tahdon tän kans heti nyt. Ihan uskomattoman nätti jokapäivänpaita <3 Sanoinko jo että HALUUN.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee! :) On justiinsa nimenomaan jokapäivänpaita.

   Poista
 3. Todella kaunis paita! Ihanan näköinen malli!

  VastaaPoista
 4. Siitä tuli kaunis! Ja on ihan sun itsesi näköinen vaate. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-i. Ihan turhaan nurisin. Tästähän tuli just mulle just täydellinen.

   Poista
 5. Ihana! Ja juu, samaa mieltä, ehdottoman epäreilua kertoa liian myöhään samanaikaisesti tehtävistä jutuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Mutta nytpä kaikki muut tiedätte tän hyvissä ajoin. :)

   Poista
 6. Kerrassaan ihana! Tämä on ihan pakko saada itsellekin, mutta minkä värisenä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä onkin mahdottoman vaikea valinta. Mäkin voisin ottaa tän kolmessa muussakin värissä.

   Poista
 7. Oi, onpa ihana! Mun to do -lista vaan kasvaa :)

  VastaaPoista
 8. Kaunoinen! Toimiskohan tää jostain kevyestä kesälangasta, silkkipellavasta vaikka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella, että toimisi erinomaisesti pellavasekoitteesta.

   Poista
 9. Kuten jo toisaalla ilmaisin IHANA! Just kevyen ja laskeutuvan näköinen. Yksinkertaisesti vaan ihana!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana paita! näyttää niin keveältä ja simpelisti tyylikkäältä!

  VastaaPoista
 11. Spinniä saa muuten 100 g ja 50 g vyyhteinä. Mulla on pari vyyhtiä pyörimässä nurkissa (alkuperäinen suunnitelma ei oikeen toiminu...) ja innostuin jo, että tuollanen paitahan niistä! Mutta sitte rupes epäilyttämään se määrä, nimittäin ne on 50 g ja 333 yds (oiskohan muuten USAn markkinoille vyyhditetty, kun pituus on vaan jaardeina, ei metreinä?). Ei tule paitaa niistä, vaan ehkä isohko tuluskukkaro?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on kyllä hämäävää, kun on kahta eri versiota samasta langasta myynnissä. 179 g mulla meni tähän paitaan.

   Poista
 12. Mä oon säästellyt tän postauksen lukemista sokeri pohjalla -hengessä, tai ehkä joku muu kuitenkin, en välitä sokerista kauheasti, sipsit pohjalla siis. Mutta kuvat näin kyllä. Ja rakastuin paitaan. Miten voi olla noin hieno! Siis ihan kerta kaikkiaan!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...