sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Treenikausi

Oli tarkoitus aloittaa kova kuntokuuri vappuna. Meinaan nopeusneulontaan ja sukkiin liittyen. Sepä vaan meni messevästi läskiksi ompeluinnostuksen viedessä kaiken keskittysmiskyvyn ja ajan. Valmista tuli lopulta viikossa, että tästä ei oikeen aika-ajoksi ollut.


Mitä: Phloem Socks / Rachel Coopey
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Kraft Hand-dyed MerinoSilk Sock, 79 g

http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/phloem-socks

Joku saattaa muistaa, kuinka viime vuonna osallistuin Tour de Sock -kilpailuun, neuloin kuudet sukat ja olin lopulta yksi voittajajoukkueen jäsenistä. Ja koska olen hullu nainen Huittisista, joka haalii enemmän neulottavaa kuin omistaa aikaa, päätin osallistua tänäkin vuonna hullunmyllyyn. Kisakuntoon pitäisi päästä, joten treenisukat piti neuloa.Treenin vuoksi piti valita sukkamalli, jossa olisi hiukan haastetta. Näissä sitä oli riittämiin, kun mallineule koostui kolmesta erilaisesta kuviosta, joista osa kulki eriparitahtiin. Neuloin molemmat sukat yhtä aikaa magic loopaten ja vasta kantapäiden jälkeen aloin muistaa, miten kuviot kulkevat. Suosikkini kuvioista ovat ehdottomasti nuo pienet lehden silmut, jotka aukeavat ja sulkeutuvat eri tahtiin.


Sukat olivat harvinaisen lankasyöpöt. Tein ohjeesta pienemmän koon (68 s) ja sekin tuntui turhan tilavalta.


Kraftin merinosilkkisukkalanka soljui käsissä ihanasti sukkia neuloessa. Harmituksekseni tämä väri oli vähän turhan kirjava näihin sukkiin. Pohjan sileässä neuleessa värinvaihtelut näyttivät nätiltä, mutta kuvion kohdalla kirjavuus häiritsee minua liikaa. Onneksi himoneulojien tukiryhmästä löytyi kaksikin innokasta adoptiovanhempaa tälle sukkaparille.


Toivottavasti varsinaisen kisan alkaessa olen reippaasti nopeampi.

Neulisti

15 kommenttia:

 1. Ompeluvimmasi on muuten saanut minut kaipaamaan Mekkotehdas kirjaa. Saako niitä ihan kirjakaupoista?
  Ja ihana ihana vihreä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ainakin ostin omani ihan Suomalaisesta kirjakaupasta.

   Poista
 2. Kauniit sukat, hurmaavan vihreä väri! :)

  VastaaPoista
 3. Totisesti haastavan, etten sanoisi hankalan, näköinen malli - ja pahuksen hienot sukat. Miten tuollaisia raaskii käyttää?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä oma haasteensa, kun on niin monta eri tahtiin kulkevaa kuviota. Onneksi näiden käyttäminen ja sen raaskimattomuus ei ole mun päänvaivani. :D

   Poista
 4. Hienot treenisukat! Ja niin vihreät että ihan silmiä vihloo ;D

  VastaaPoista
 5. Ihan mielettömät! Heti rynnin ohjeen perään, mutta kun en osaa kääntää varpaista varteen, niin tyydyn ihastelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten ehkä helppoa vielä, mutta kaavioiden kääntäminen nurinniskoin voisi olla vähän inhaa. Olisiko ihan pöhkön näköistä, jos lehdet kulkisivatkin ylösalaisin..? :)

   Poista
 6. Nätit on! Ja hyvä et ompelulta ehdit treenata vähän kisakuntoakin!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...