perjantai 30. joulukuuta 2016

Missä välissä se ehtii nukkua?

Uuden vuoden kynnyksellä on syytä tehdä katsaus mennesseen. Kulunut vuosi on ollut ehdottomasti elämäni kiireisin. Tempaisin loppuun yhden väitöskirjan ja sen valmistuttua loppusyksy vierähti opetuksen parissa, mikä omituisesti onnistui viemään vielä väitöskirjaakin enemmän aikaa. Tästä kaikesta huolimatta vuoden aikana on valmistunut vaikka kuinka paljon neuleita. Herääkin kysymys, olenko neulonut niitä unissani vai nukkunut ensinkään? Täytyy sanoa, etten kyllä enää edes muista. Ensi vuodelle toivon lähinnä rennompaa menoa kaikkiin elämän osa-alueisiin.

Vuonna 2016 neuloin 55 eri neuleprojektia valmiiksi. Niihin upposi lankaa yhteensä 7 kiloa ja 87 g ja suunnilleen 26 kilometriä. Ei huonosti näin kiireiselle vuodelle.

Tässä vuoden aikana on puikoilta pudonnut 10 pipoa ja kuudet kädenlämmittimet.


Olen neulonut myös yhdeksän huivia, joista suuritöisimmän itselleni karonkkaan asusteeksi.


Sukkia olen tahkonnut valmiiksi jopa 15 paria. Niistä kuusi paria kuului kesän Tour de Sock -kilpailuun, jossa onnistuin sijoittumaan niin hyvin, että voin tituleerata itseäni maailman toiseksi nopeimmaksi sukanneulojaksi. Kisa oli rankka, mutta nyt ei ole enää tarvetta kiriä suoritustaan ja ensi kesänä neulon toivon mukaan jotain ihan muuta kuin sukkia.


Identifioin itseni paitojen ja takkien neulojaksi. Niitä tuli tänä vuonna tehtyä 10 aikuisten koossa.


2016 on ollut mainio käsityövuosi. Kotona ja neuletapaamisissa neulomisen lisäksi olen käynyt yhdessä retriitissä ja niin monella neulekurssilla, että meinaan laskuissa seota. Kesän kohokohtana olivat tietysti Jyväskylän neulefestarit, joissa tuli juhlittua ihan koko rahan edestä.


Lisäksi olen ommellut taas kerran kasan mekkoja ja projektipussukoita ja värjännyt lankaa ja kuituja. Niitä ei ole vielä kehrätty eikä neulottu, joten tässä muutama kuva värjäysvaiheista.Paitsi, että neuloin valmiista ohjeista, julkaisin myös itse kaksi takkiohjetta sekä yhden paita-, pipo- ja lapasohjeen. Ravelryn puolella oli ilahduttavan aktiivinen kalistelu Uan-takkien tiimoilta ja sekä Vyyhdille että itselleni neulomat Uanit ovat molemmat olleet super ahkerassa käytössä. Onnistunut malli siis. Ei voi kuin hymyillä.


Tässä lopuksi vielä pientä tiiserikuvaa alkuvuonna julkaistavasta uudesta paitaohjeesta.


Antoisaa ja rentouttavaa neulevuotta kaikille!

Neulisti

14 kommenttia:

 1. Ihan mykistävä kooste! On todellakin syytä ihmetellä, oletko nukkunut ollenkaan, sellaista ilotulitusta olet pitänyt käsitöiden saralla. Nostan hattua ja odotan tulevia. Uusi puserosi näyttää upealle. Hyvää ja rauhallisempaa uutta vuotta!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pysty kyllä just nyt ottamaan iisisti! Meillä alkaa parin päivän päästä aloitukseton tammikuu ja koska päässä kuplii uusi takkiohje, sen mallitilkku on laitettava puikoille viimeistään huomenna tai se joutuu odottamaan helmikuuhun asti.

   Poista
 2. 10 aikuisten paitaa kaikki muut jutut mukaan lukien on kyllä aikamoinen suoritus. Onnea ja lisää neulomisaikaa uudelle vuodelle! On muuten tyylikäs tuo uusi paita, ohjetta odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oon ihan pähkinöinä siihen. Suosikkipaitamatskua ihan selvästi. Eikä ohjettakaan tarvi kauaa odottaa. :)

   Poista
 3. Vau, mikä kooste. Ihastuin pipokoosteessa oikean yläkulman harmaaseen ja keltavihreään pipoon. Onko niihin ohjetta olemassa? :) inspiroivaa uutta vuotta! T. Iida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä postauksesta löytyy tarkemmat tiedot kummastakin piposta. Siellä on myös linkit ravelryyn ohjeisiin.

   http://missaneuloimmekerran.blogspot.fi/2016/03/tekniikan-maailma.html

   Poista
 4. Täysin uskomatonta noin niin kuin harrastustoiminnaksi sentäs väitöskirjan ja väitöksen ja työn ohella. Pyörryttää aivan... onnittelut huikeasta vuodesta ja katsotaan vuoden päästä onko uudenvuoden toivomuksesi rennommasta vuodesta toteutunut. Sitä minäkin toivon sinulle

  VastaaPoista
 5. Olen sanaton! Sinä pystyt ihan mihin vaan ja tyylillä.

  VastaaPoista
 6. Laudatur, laudatur, laudatur! Sulla on hommat hanskassa ja neuleet lapasessa. Ilolla seuraan suunnittelijan uraasi... mihinhän se Sinut vie? :) Toivon myös Sinulle aikaa itseäsi varten, muutakin kuin neuleaikaa: aikaa ladata akkuja... jotta jaksaa taas luoda uutta!

  VastaaPoista
 7. Ihan uskomaton määrä upeita neuleita on tullut puikoiltasi vuoden aikana. Väitös, työ ! Ihan henki meinaa loppua.

  VastaaPoista
 8. Kyl mnääkin ihan hengästysin tästä koosteesta. Herramunjee, olet sä kone!

  VastaaPoista
 9. Moi! En löytänyt postauksistasi koosteessa olevaa violettia pitsihuivia. Millä ohjeella olet tehnyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvien vaaleanpunainen pitsihuivi on Heidi Alanderin Dodo ja violetteja ja vaaleanpunaisia raitoja sisältävä pitsihuivi on saman suunnittelijan Satakieli. Siitä on tulossa postaus lähiaikoina.

   Poista
 10. Minä olen pitkin vuotta miettinyt, missä ihmeen välissä olet kerinnyt neulomaan niin paljon! Hatunnoston arvoinen suoritus, ihailen kovasti. Siinä kyllä olen samaa mieltä, että käsityöharrastuksenkin pitää olla nauttimista varten, ei suorittamista, joten en ihmettele yhtään jos 2017 olisi sinulle hieman rennompi kuin 2016.

  Oma neulevuosi on ollutkin ahkera monen uuden projektin aloittamisessa, ehkä tämä vuosi olisi sitten sellainen, jolloin onnistuisin tekemään niitä valmiiksikin. ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...