maanantai 19. joulukuuta 2016

Villikissoja

Mihin puoli joulukuuta on kadonnut? Täällä on hiljaisuuden vallitessa kilkuteltu puikoilla salaneuleita pukinkonttiin. Jotain sentään saattaa esitellä jo ennen aattoa. Himoneulojien tukiryhmällä olis nääs jälleen kerran pikkujoulut, joihin arvottiin parit hyvissä ajoin ja sitten ihan viime tipassa neulottiin omalle parille sukat - perinteitä kunnioittaen.


Mitä: Navajokerrattu, 223 m / 53 g ja 318 m / 59 g
Miten: Martin malliin
Mistä: Yarngrimoire SW BFL/nylon, 115 g
Ravelryssa

Aloitetaanpa ihan alusta. Heti, kun pikkujouluparit oli arvottu, tiesin tahtovani kehrätä sukkalangan itse. Minulla oli varastossa juuri sopivan väristä kuitua nylonvahvikkeella. Reippaana aloitin kehräämisen hyvissä ajoin. Jaoin villan kahtia, jotta voisin kehrätä suoraan kaksi vyyhtiä ja neuloa niiltä sukat yhtä aikaa. Kaikki sujuikin mallikkaasti ensimmäisen säikeen valmistumiseen asti. Ja sitten viimetippailijoiden heimolle lajityypillisesti jätin lopun kehruun myöhemmäksi. Joulukuun alussa havahduin siihen, ettei aikaa kehräämiselle saati neulomiselle ollut enää montaakaan päivää. Lanka valmistui lopulta ajoissa, mutta yllättäen säikeistä, joiden kehräämisen välissä vierähti kuukausi jos toinenkin, ei sitten tullut yhtään saman paksuisia. Toinen vyyhti oli suunnilleen fingering-vahvuista ja toinen lähenteli enemmänkin pitsilankaa.


Mitä: Kotitiikerit / Jenni Österman
Miten: Sukkapuikot 3.0 mm ja pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Käsinkehrätty, 67 g
Ravelryssa

Neulesivistyksessäni on pitkään ollut Kotitiikereiden mentävä aukko. Olen ihastellut mallia vuosia, mutta vasta nyt sain sen puikoille. Tämä oli täydellinen pari käsinkehrätylle langalle, koska Kotitiikereissä lanka saa olla pääosassa.


Sukissa neulotaan ensin varren käänne tasona, johon tehdään lopuksi napinlävet. Sen jälkeen poimitaan käänteestä silmukat ja neulotaan perussukat. Onneksi simppeli malli oli nopea toteuttaa, kun lanka vihdoin valmistui. Sukat valmistuivat kahta päivää ennen pikkujouluja. Aikaahan jäi suorastaan ruhtinaallisesti.Koska kehruu ei varsinaisesti mennyt ihan suunnitelman mukaan, jouduin säätämäään alkuperäistä suunnitelmaa. Neuloin kummankin sukan käänteen ja varren ohuemmasta kerästä ja loput sukista neuloin yhtä aikaa paksumman kerän kummastakin päästä. Erityisesti kantapään kohdalla on syytä käyttää riittävän paksua lankaa, jottei se kulu heti puhki.


Käänteen ansiosta sukissa on kaksinkertainen, lämpöinen varsi ja suloiset napit kruunaavat kokonaisuuden. Tarvitsen ehdottomasti myös omat käsinkehrätyt Kotitiikerit.

Neulisti

6 kommenttia:

 1. Varsinaiset luksustiikerit, ja niin sievät napitkin! Tuo kehruusten paksuuserohan oli ihan ment-to-be tähän malliin ;)

  VastaaPoista
 2. Onpa nätit!
  Tuokin on yksi niistä malleista joka on odottanut tekemistään jonkin aikaa.
  -Murmelita

  VastaaPoista
 3. Suertiikerit! Ihanat! Tahtoo kanssa!

  VastaaPoista
 4. Aivan valtavan kauniit! Tuo väri on aivan upea! Mulle kans tällaiset!

  VastaaPoista
 5. Mielettömän kauniit! Nyt ovat kyllä lanka ja malli kohdanneet täydellisesti.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...