lauantai 23. marraskuuta 2019

Aina luonasi

Useimmiten lähden tieten tahtoen suunnittelemaan neuleohjetta. Toisinaan lanka muotoutuu ohjeeksi kuin itsestään. Se ikään kuin tietää jo itse, mitä minun pitää siitä neuloman.


Mitä: Your, always / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.75 mm
Mistä: Tukuwool Harmas + ITO Sensai + Shibui Knits Silk Cloud, 21+14+8 g

Osallistuin syksyllä TitiTyyn järjestämään retriittiviikonloppuun ja saimme siellä ihanan lahjuksena projektipussin, jonka sisältä löytyi vyyhdillinen Tukuwool Harmasta, eli Tukuwoolin kainuunharmaksesta kehruutettua spessuerää. Kainuunharmas on kotimainen villarotu, josta tulee ihanan pehmoista lankaa. Ja sen väri on kerrassaan täydellinen hailakka harmaa.


Pyörittelin vyyhtiä hetken käsissäni sillä ajatuksella, että näin erityisestä langasta pitäisi neuloa jotain ihan erityisen ihanaa. Eipä tarvinut kauaa pohtia, kun viereisen jämälankakorin mohairsilkit alkoivat kuiskia, että tykkäisivät kovasti tanssahdella Harmaksen kanssa. Siitä ajatuksesta se sitten lähti.


Kun langat löysivät toisensa, ei itse neulomista tarvinut juurikaan miettiä. Pipo kehkeytyi puikoilla kuin itsestään.


Menin siis suunnittelemaan tällaisen hirvittävän suloisen myssyn kertakaikkisen ylellisistä langoista. Tukuwool Harmas on ihanan pehmoista, mutta silti ilmavaa ja rouheaa lankaa. Siitä tuli todella hauska ja tosiaankin ylellinen yhdistelmä silkkimohairin kanssa.


Langat ovat koostumukseltaan niin erilaiset ja eri tavoilla upeat. Kaksivärinen patentti oli täydellinen tapa yhdistää ne. Käytin patentissa päävärinä Harmasta, jolloin se saa olla pääosassa pipon näkyvimpänä lankana.


Kontrastiväriksi yhdistin kolme eri silkkimohairia, joiden ansiosta pipo on käsittämättömän pehmoinen. Kolmesta silkkimohairista tuli paitsi sopivan paksuinen kombo, se tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia leikkiä väreillä. Itse yhdistin kahta ruskeaa ja yhden hopeisen harmaan silkkimohairin. Ne verhosivat myssyn marraskuun harmauteen. Seuraavaksi pitää kokeilla jotain hurjempaa!


Pipon ohje löytyy niin Ravelrystä kuin verkkokaupastakin. Koodilla NOVEMBER sen saa 20% alennuksella keskiviikkoiltaan asti.


Myssyn parhaita puolia on se, miten vähällä langalla pipon saa neulottua. Taidankin mennä tästä kaivelemaan jämäkoria seuraavaa pipoa varten!

1 kommentti:

  1. Ihana pipo! Voin vain kuvitella miten unelman pehmeä se on noista langoista neulottuna. <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...