keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Hiljaisuudessa asuu kauneus

Joskus palaset loksahtelevat kohdilleen lähes itsekseen. Rakastun kesän neulefestareilla uuteen Aara-lankaan, jota lankakauppa Ilon Laura ja nurjajonna yhdessä värjäävät. Heillä oli mukana värikartan valikoiman lisäksi muutamia vahinkovärjäyksiä ja tietysti minä menin hullaantumaan yhdestä sellaisesta. Sovittiin yhdessä, että minä koppaan langat matkaan ja suunnittelen niille pusero-ohjeen. Ja he taas yrittävät kehittää toistettavan reseptin tuolle onnenkantamoisella syntyneelle värille. Vähän riskillä lähdettiin liikkeelle, mutta nappiin meni!


Mitä: Quiet / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.0 ja 3.5 mm
Mistä: Aara Lempi, 254 g

Aaran Lempi-lankapohja on pehmoinen yksisäikeinen merinolanka. Ja tämä väri, kuinka täydellinen harmaa violetti, tai vaaleanpunainen. Riippuu ihan valosta, jossa lankaa ihastelee. Väri sai nimekseen Kriikuna. Puseron nimeksi taas tuli Quiet - siinä on hiljaista ja pientä kauneutta.



Pusero neulotaan tietty saumattomasti ylhäältä alaspäin. Siinä on kaksikertainen resori pääntiellä, pyöreä kaarroke ja pitkät hihat.


Paita on muuten mitoitukseltaan väljä, mutta juuri ennen helman resoria se kapenee istuvaksi. Helma päättyy luonnolliselle vyötärölle, vartalon kapeimmalle kohdalle ja tästä mitoituksesta tuli kaikkien aikojen suosikkini - se on aika paljon sanottu, kun on neulonut 20 vuotta tauotta. Missä välissä minustakin tuli näin vanha?


Puseron kaunein kohta on piilotettu helman resoriin. Resorin yläreunassa on kierretyllä silmukoilla ja pitsillä neulottuja pieniä lehtiä, jotka muuttuvat joustinneuleeksi.



Ja jos säikähdit nurjaa pintaa puseron päällä, niin huoli pois! Paita neulotaan sileänä oikeana ja käännetään nurin niskoin vasta resoria varten. Nurjia silmukoita ei tarvitse neuloa kuin joustimissa ja niskaa muotoilevilla lyhennetyillä kerroksilla.


Paitsi, että rakastuin siihen, miten tämä lyhythelmainen pusero istuu päälle, tällaisenä lyhyenä se syö myös tosi vähän lankaa. Sainkin omani tehtyä 2,5 vyyhdillä! Ohjeessa on 11 kokoa ja suurimpaankin riitti testineulojilla muutama gramma yli neljän vyyhdin.


Ohje löytyy Raverlysta sekä verkkokaupasta ja koodilla AARA saa 20.11. asti 25% alennusta.


Jos paidan suunnittelu ja langan värjääminen sujuivatkin tahoillaan onnistuneesti, niin puseron kuvaaminen takkusi. Ensiksi jouduin pingottamaan sen kahdesti. Jätin puseron nimittäin aurinkoisena kesäaamuna takapihan terassille kuivumaan. Kun tulin töistä kotiin, oli satanut kaatamalla jo kaksi tuntia. Puserosta irtosi ihan käsittämätön määrä vettä, kun yritin puristaa sitä hiukan kuivemmaksi ennen kuin otin sen sisälle uutta pingotusta varten.


Kun paita oli vihdoin kuiva, kävin ihan kampaajalla kuvia varten. Sillä hetkellä, kun päästiin kameramiehen kanssa pellon laitaan poseeraamaan, pilvet repesivät ja meillä on n. 2 minuuttia aikaa saada riittävästi onnistuneita kuvia. Sen jälkeen kun tuo kampaus oli aivan entinen. Kotiin juostessa minulla oli otsatukan sijaan märkä rotta päässäni. Onneksi kuvat onnistuivat, sillä ei olisi huvittanut ottaa uusiksi. Sanomattakin lienee selvää, että paita piti taas pingottaa uudestaan.


6 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...