perjantai 28. toukokuuta 2021

Rakkaudesta harmaaseen

Tiesin heti, mitä haluan suunnitella ihan ensimmäiseksi, kun viime vuoden lopulla sovittiin Tukuwoolin kanssa yhteistyöstä. Mielessä piirtyi kuva pitsitakista ihanasta Tukuwool Harmaksesta neulottuna.


Mitä: Matta / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.5 mm
Mistä: Tukuwool Harmas, 255 g

Harmas on kehrätty kotimaisesta kainuunharmaan villasta ja on paljon suomenlammasta pehmeämpää. Siitä huolimatta langassa on ihanan maalaismaisen rustiikin rouhea tuntuma ja minusta oli hauska ajatus yhdistää se herkkään pitsitakkiin.


Matta on kauttaaltaan pitsinen takki, jossa on pyöreä kaarroke. Kaarrokkeen aikana tehtävät lisäykset on piilotettu huomaamattomasti pitsin sekaan. 


Takin pääntiellä, hihansuissa ja helmassa on kierrettyä joustinta ja niskan muotoilu lyhennetyin kerroksin tehdäänkin hauskasti jo pääntien joustimen aikana. Näin pitsin aikana ei tarvitse huolehtia lyhennetyistä kerroksista.Takki saa viimeistellyn ilmeen siitä, että silmukat luodaan kauniin pyöreällä putkialoituksella ja päätellään siihen sopivalla italialaisella päättelyllä.Matta on romanttinen paitsi pitsin ansiosta, sen muotoilu on myös hyvin naisellinen. Rakastan itse tällaisia lyhyempiä, vyötärölle päättyviä takkeja ja paitoja, jotka ovat muuten rennon väljiä, mutta vyötärön joustin on tyköistuva.


Hihat ovat tässä takissa harvinaisen helpot, sillä hihan kavennukset tehdään kaikki vasta juuri ennen hihansuun joustinta. Näin ei tarvitse huolehtia siitä, että kavennukset sotkisivat pitsikuviota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...