sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Arjen luksusta

Otin syksyllä osaa TitiTyyn Arjen luksusta -klubiin ja sain ensimmäisessä paketissa tutustua ihan uuteen lankaan. De Rerum Natura kauppaa ekologisia ja kaikin tavoin mahdollisimman luomuja merinolankoja. Minun paketissani oli kauniin kaurapuuron väristä Ulyssea. Lanka on hämmästyttävän pehmoista, vaikka näyttääkin rustiikin rouhealta. Huh, että tykkään.


Mitä: Messenger shawl a.k.a. Mesh-enger shawl / Stephanie Shiman
Miten: Pyöröpuikko 5.0 mm
Mistä: De Rerum Natura Ulysse, 145 g
Ravelryssa

Hetkinen piti pähkäillä, mitä sitä tämmöisestä herkusta malttaisi neuloa. Sitten näin muut tarjolla olevat värit ja ihanainen limenvihreä huusi päästä kaurapuuroni pariksi. Vaikka en varsinaisesti vielä tiennytkään, mitä tekisin, niin nappasin yhden vihertävän kerän matkaani.


Päädyin lopulta tähän simppeliin ja kauniiseen huivimalliin. Se aloitetaan muutamalla silmukalla oikeasta ylänurkasta ja neulotaan viistosti koko ajan toisessa reunassa silmukoita lisäillen ja joka toisella kerroksella vastakkaisessa reunassa kaventaen. Päävärillä neulotaan ainaoikeaa ja kontrastivärillä reikäpitsiä. Lopuksi reuna päätellään nirkkopäättelyllä.


Ohje oli toimiva ja malli helppo oppia ulkoa. Plussaa saa myös aina siitä, että huivia voi jatkaa niin pitkälle kuin lankaa riittää. Tein omaani yhden toiston enemmän kuin ohjeessa ja sain käytettyä aika tarkalleen molemmat kaurapuurot ja yhden limeni. On niin mukavaa, kun ei jää jämiä nurkkiin pyörimään.


En varsinaisesti pingottanut tätä mitenkään. Kastelin vain ja asettelin kuivumaan. Siitä tuli ihanan iso. Ja kuinka pehmeä! Tarvitsen takin tai pari sataa Ulyssesta! Sanotaan varmuudeksi kolmisen sataa. Ei jää sitten harmittamaan. Lanka tuntui neuloessa suorastaan ilmalta. Niin pehmeää! Tätä neuloo jo pelkästä neulomisen ilosta, lopputuotteesta viis.

Uusi pehmoinen huivi. <3

Neulisti

28 kommenttia:

 1. Ihana :) Mää ostin messuilta samaa lankaa, jos en nyt ihan horise. 2 väristä patenttia meinasin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niiiiin kade. Siitä kaksivärisestä patentista meinaan. Meillä on tukiryhmän kesken aloitukseton tammikuu, mulla ei oo yhtään briossiprojektia puikoilla ja polttelee ihan hulluna. Pitkästi on kuuta vielä jäljellä. Helmikuun eka päivä aloitan ehkä viisi briossipipoa!

   Poista
 2. Toi on sen näkönen huivi, että tekee mieli tehdä heti pari sataa isoa huivia itelle!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Se on ihana. Rupesin heti henkisesti mallaamaan omia lankojani tuohon.

  Ja tuo Ulysse on kyllä jotenkin houkutteleva lanka, nyt rupesin henkisesti mallaamaan sitä ylleni myös. Hmmm.

  (Puhelimeni näppis haluaa aina kirjoittaa sanan "lanka" isolla ällällä, ja se on mulle vähän liikaa. Siksi poistin edellisen yrityksen.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos siinä on joku tunnistin, että se hoksaa, millon on puhe niistä paremmista langoista, Langoista? ;D

   Kovasti suosittelen Ulyssea. Menin itsekin jo ostamaan sitä sen ekan takillisen.

   Poista
 5. Kaunis huivi! Tuota lankaa pitäisi kyllä päästä hypistelemään, vaikuttaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whut?! Et ole vielä kokeillut? Kyllä nyt on hetimmiten paikattava aukko kuitusivistyksessä. Ostoksille siitä! (Täysin maksamaton mainos.) :D

   Poista
 6. Kaunis huivi! Pitsi näyttää todella juhlavalta tuon ainaoikean rinnalla. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana on tuo huivi! Voin yhtyä mielipiteeseen langasta ... puikoillani parasta aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! :) Mäkin tahdon tätä äkkiä uudestaan puikoille.

   Poista
 8. Onni on uusi huivi :) Ja miten hieno huivi se onkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka ei tää nyt enää kovin uusi olekaan.:D Mulla on hirmuinen kasa neuleita, jotka odottaa esittelyä, kun joulukuu oli aika lailla täyteen buukattu täällä blogissa. ;)

   Poista
 9. Mä motkotan täällä katkerana kuinka taaaas sillä on uus ihana neule ja sitten se näyttää Disneyn prinsessalta vielä! Mäkämäkä, motkotimotkoti!
  Ihana huivi. Ihana sinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos yhtään lohduttaa, niin just nyt oon useamman päivän kanavoinut Quasimodoa. Viikko lenssussa, ja on rinssessalookit kaukana. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...