torstai 28. tammikuuta 2016

Lämpöistä päälle

Kylläpä olikin kylmä alkuvuosi lämpimän joulukuun jälkeen! Onneksi laitoin joulun jälkeen puikoille myssyn Nöttöselle, sillä lämpimälle hatulle on todellakin ollut tarvetta.Mitä: Cable Knit Beanie pattern with earflaps / Ashlee Prisbrey (omin muokkauksin)
Miten: 6 mm pyöröpuikoilla
Mistä: BC Garn Semilla Grosso, 100 g


Olin varta vasten ostanut talvihaalarin väreihin sopivaa lankaa, mutta sillepä ei löytynykään ihan mieleistä ohjetta. Lopulta vastaan tuli Ashlee Prisbreyn myssy, joka olikin malliltaan tosi kiva.


Myssystä tulikin poimittua lähinnä silmukkamäärät ja malli, mutta itse toteutuksesta tuli lopulta aika erilainen. Väliaikaisen aloituksen sijaan aloitin Judyn taika-aloituksella, jotta vältyin silmukoinnilta. Tämä aiheutti vähän hankaluuksia alkumetreillä, sillä kerrosta ei suinkaan aloitettu pipon reunasta. Onneksi muutaman kerroksen jälkeen olin päässyt kärryille kuviosta ja sain posotella rauhassa korvaläppiin asti.


Koska halusin taatusti lämpimän myssyn, tein korvaläpät kaksinkertaisena suljettuna neuleena ja lisäsin päihin i-cord-nyörit. Läppien jälkeen lankaa riitti vielä reilusti, joten päätin tehdä lisäksi "hikipannan" myssyn sisälle, jotta korvat ihan-ihan varmasti pysyvät lämpimänä. Myssy muotoutui tehdessä, joten päädyinkin tässä vaiheessa poimimaan jo kerran pääteltyjä silmukoita – ei ihan se elegantein ratkaisu, mutta pari kerrosta nurjaa saumakohdassa pelasti tilanteen.


Kuulemma "pallot" tähän vielä tarvittaisiin. Lanka kului lähes viimeistä metriä myöten, joten samasta väristä tupsuja ei enää saa. Jos asia tulee vielä uudestaan esille, niin pitänee ryhtyä askarteluhommiin yhdessä loppukäyttäjän kanssa.

20 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen myssy! Ja varmasti lämmin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eipä Nöttönen tosiaan valittanut korvien palelemista edes niillä 30 asteen pakkasilla.

   Poista
 2. Onpa kivan näköinen myssy! Ja varmasti lämmin :-)

  VastaaPoista
 3. Loppukäyttäjä. Termi toi hymyn huulille. Kiitos siitä tänä sateisena aamuna.

  VastaaPoista
 4. Onpas hauska pipo! Meillä sama haalari ja itse päädyin tämmöisiin Gugguu-tyylisiin ratkaisuihin http://nauravanappi.blogspot.fi/2015/11/diy-gugguu-70e-saastoa.html

  VastaaPoista
 5. Todella söpö pipo ja ihanan kauniiin värinen. Istuukin vielä kuin nakutettu. Vautsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä onkin siitä kiva malli, että istuu hyvin nyt, mutta menee luultavasti vielä ensi vuonnakin.

   Poista
 6. kivan näköinen pipo! Ja sopiihan tuokin haalarin väreihin!

  VastaaPoista
 7. No on varmasti lämmin kun noin monta lisäkerrosta sisäpuolella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin kirjoittaa vähän epäselvästi... Pipossa on siis vain kaksi kerrosta, "hikipanta" alkaa korvaläppien jälkeen. Mutta noin paksusta langasta kaksikin kerrosta on kyllä jo paljon, myönnän.

   Poista
 8. Kaunis ja hyvin päähän käyvän näköinen malli! Itse olen myös harradtanut tuota pipon paksuntamista korvien kohdalta, lasten pääkappaleet teen monesti kaksinkertaisina kokonaan (ohuehkosta langasta toki) ja lisään villakerrosten väliin piiloon jäävän hikipannan trikoosta tai jopa ohuesta fleecestä. Tiedän toki että villan ja muovikankaan yhdistäminen väkivalloin on pyhäinhäväistys, mutta viimeisellä tuomiolla puolustuksekseni sanottakoon, että täällä pohjanlahden ranta-aavoilla päähineiden tuulenpitävyydestä ei ole neuvottelun varaa...

  VastaaPoista
 9. Tosi suloinen myssy =) Ja juuri sopiva loppukäyttäjälle!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...