torstai 14. tammikuuta 2016

Räyh

Himoneulojien tukiryhmällä on muodostunut perinteeksi viettää pikkujouluja ja vaihtaa neulelahjoja. Pirskeitä silmällä pitäen päätetään hyvissä ajoin syksyllä, mitä tänä vuonna neulotaan ja sitten arvotaan parit. Tänä vuonna (tai siis viime vuonna) päädyttiin käsiasioihin.


Mitä: Lanark / Debbie Sullivan
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Handu Handdyed,  g

Jonkinasteinen masokistineuloja kun olen, tiesin heti, että haluan tehdä sormikkaat. Minulla oli mielessä myös pitkään lankalipastossa hillottu Handun lanka, jonka värit kävivät mielestäni kivasti saajan makuun. Lanka vaan oli aika kirjavaa, joten etsin sormikasmallin, jonka pintaneule rikkoisi värejä hiukan.


Syksyn neuleteemoihin kuului ehdottomasti "Keksi ite, apina!" Kukapa sitä nyt haluaisikaan maksullista ohjetta sellaisenaan käyttää, kun itse on niin paljon hauskempi pähkäillä. Voi jestas. Taas kerran kävi siis niin, että ohjeen laatijan tiheydessä (tai mitoituksessa muuten vaan) ei ollut mitään järkeä. Otin ohuet puikot ja ohuen langan, mutta kyllä minun mielestäni 80 silmukkaa on aika paljon liikaa sormikkaisiin.


Lopputuloksena oli se, etten voinut käyttää ohjeesta muuta kuin annetut pintaneuleet. Ne olivat ihan kivat ja helposti säädettävissä eri silmukkamäärille, mutta kyllä ottaa pannuun keksiä koko ohje itse, kun on siitä jo erehtynyt maksamaan. Miten olisi uusi vuosi ja parempi ohjetuuri? Kannatetaan.


Sormikkaiden pintaneuleet olivat somat ja rikkoivat langan värejä juuri niin kuin ajattelinkin. Sekä varren että kämmenosan pinnat saatiin aikaan nostetuilla silmukoilla, joita venkoiltiin suuntaan jos toiseenkin. Sormet tehtiin ihan sileällä neuleella ja tässä kohtaa lanka pääsi selättämään neulojan. En ihan varsinaisesti ajatellut sormikkaita aloittaessani, että sormista tulisi raidalliset. Nyt nämä näyttävät ihan hömelöiltä tiikeritassuilta. Räyh! Onneksi sormikaspaketin saaja on sen verran hurmaavan hömelö itsekin, että uskon tiikeritassujen pääsevän käyttöön.

Neulisti

11 kommenttia:

 1. Tiikeritassut on just nappiin! Sitä paitsi noi raidalliset sormet on ihan pop :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, onhan ne hauskat. Ei vaan juuri minun makuun, mutta eipä nämä mulle tulleetkaan.

   Poista
 2. Onpas hienot! Tuli itsellekin kova into neuloa sormikkaat, kun sellaisia ei ole vielä ikinä tullut tehtyä. :)

  VastaaPoista
 3. Miullekin tuli mieleen tikru noista sormiraidoista :D Hauskat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla soi koko ajan päässä vaan "peliin tiikerin tuot"-muromainos. :D

   Poista
 4. Minusta nuo sormiraidat sopii kokonaisuuteen kuin... raidat tiikeriin :-)

  VastaaPoista
 5. Inhoon raitalankoja. En tiiä miks :D Tuntuu myös ettei mikään pintaneule tai kuvio tai mikään näytä hyvältä niissä, mutta nyt täytyy sanoa, että pintaneule rikkoo aika hienosti noi raidat! :)

  VastaaPoista
 6. No onpa hienot! Tykkään näistä hirveästi.
  Ite oon päässyt sormikkaissa siihen asti, että oon jo ostanut puikot ja jemmasin ne piiloon. Tarkoituksella.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...