keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Diili

Ei muuten ole huonot kaupat, jos saa kaverilta lankaa sukkia vastaan. Etenkään, jos kaveri on itsekin neuloja ja ymmärtää käsin tehtyjen sukkien arvon.


Mitä: St. Marco / Rachel Coopey
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Lanitium ex machina BFL High Twist Sock, 80 g
Ravelryssa

Toimeksianto tuli lankavyyhdin kera ja tovin pähkäilin, mikä malli näkyisi reippaan kirjavan langan alta.


Neuleohjeita jännästi ehtii kertyä hyvien neulomisaikeiden kera Ravelryn kirjastoon paljon kovempaa tahtia kuin, mitä oikeasti ehtii neulomaan. Jokunen vuosi sitten ostin e-kirjallisen Rachel Coopeyn sukkaohjeita ja olen tainnut kahdet sukat tänä aikana ehtiä kirjasta neulomaan. Nyt oli korkea aika ottaa puikoille kolmannet.


Sukissa tehdään lisäyksin ja kavennuksin hieman palmikon näköistä kuviota. Kaikista jännittävintä on ehdottomasti se, että yhdellä kierroksella kieputellaan lankaa silmukoiden ympärille. En ole koskaan ennen vastaavaan törmännyt neuloessani. *Lanka tuotiin työn eteen, silmukat siirrettiin takaisin vasemmalle puikoille, lanka vietiin työn taakse, silmukat siirrettiin oikealle puikolle* ja tätä *-* toistettiin muutamaan kertaan. Vieläkin voi näköjään koko ajan oppia uutta oman harrastuksensa parissa.


Sukista tuli sievät. Tykkään siitä, kun kuvio jatkuu yhtenäisenä kantalapun ajan. Sen sijaan en tykkää yhtään siitä, että silmukoita pitää siirrellä puikolta toiselle. Tässä mallissa silmukoita siirreltiin ennen kantapään neulomista ja lopuksi vielä kärjen kavennuksia varten. Vähintäänkin olisi kohteliasta ilmoittaa heti ohjeen alussa, että tämä malli ei nyt ehkä parhaalla mahdollisella tavalla sovellu kahden sukan looppaamiseen yhtä aikaa - ei sillä, että huomaisin muka lukea tuommoisia varoituksia. Lukeeko joku oikeasti ohjeen alusta loppuun ennen kuin ryhtyy neulomaan?Pidän kovasti tämän nimenomaisen langan kierteestä. Sitä on mukava neuloa. En yleensä pidä näin kirjavista langoista, mutta tässä oli jotenkin kaikessa kirjavuudessaan ihan harmoninen värimaailma. Sukkien kuviokin erottuu aika hyvin. Kaiken kaikkiaan kiva projekti.

Neulisti

10 kommenttia:

 1. Kauniit sukat!! Mutta todellakin tuollaisesta silmukoiden siirtelystä pitäisi varoittaa heti ohjeen alussa, sitten ei tietenkään voisi syyttää kuin itseään, kun ei huomaisi sitä lukea kuitenkaan ;)

  VastaaPoista
 2. Toi lanka on aivan ihana!! Ihan kun se oikein kiiltelis ja värit on tietty myös mun makuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lanka todellakin kiiltää. Siinä on upea hohtava pinta - mikä tietty tekee siitä tosi hankalan kuvattavan. :D

   Poista
 3. Neulotaanko tässä blogissa taas tänä vuonna joulukalenterisukkia?

  VastaaPoista
 4. Nättiä sukkaa pukkaa.
  Yhdyn edelliseen kysyjään, neulotaanko kalenterisukkaa tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule sukkakelenteria, mutta suosittelen tutustumaan Ravelryssa Satakieli-nimiseen kalenterineulontaan.

   Poista
 5. oikeen sopiva yhdistelmä! Ei oo tylsät eikä tavalliset, ei´kä myöskään oudot värioksennukset, vaan oikeen viihdyttävät ja mielenkiintoiset!

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis kombo langalla ja mallilla. Nämä ovat ihan mielettömn kauniit sukat, pistää ihan huokailemaan.

  VastaaPoista
 7. Nätit on =) Väri on tosi kaunis.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...