keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Silmänkääntötemppu

Tällä viikolla ei jäädäkään vain yhteen uuteen ohjeeseen! On myös aika julkaista pienen nilkkasukkamallistoni viimeinen ohje.


Mitä: Sleight of Hand / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Wool Me Once Fibers Gold Glitter Sock, 47 g

Kesällä tosiaan sukatutti niin vietävästi, että sitä sukkahuumaa ei ihan yhdellä parilla saanut taittumaan. Päädyin lopulta suunnittelemaan suloisen sukkatrion - kaikki nilkkasukkia herttaisella nirkkoreunuksella.


Kokoelma sai inspiraationsa paitsi nilkkasukkien tarpeesta myös suomenmaan ihanista, lahjakkaista värjäreistä. Kaikki malliston sukat on suunniteltu kotimaiselle käsinvärjätylle langalle ja saivatpa ohjeiden nimetkin innoituksensa kyseisten värien nimistä.


Sukkakokoelman kruunaa tämä suomalaisittan silmänkääntötempuksi kääntyvä Sleigth of Hand -sukkaohje. Rakastuin aivan päätä pahkaa Wool Me Once Fibersin kimmeltävään Gold Glitter Sock -lankaan. Langassa on paitsi suosikkini, tiukka kierre pehmoisella merinolla, myös ihanaa kultaista stellinaa tuomassa lankaa kimallusta. Ja kaiken huipuksi väri on kerrassaan täydellinen kullankeltainen Ochrus Pochrus. Niinpä sukatkin oli pakko nimetä taikatemppujen innoittamana.


Sleight of Hand -sukat neulotaan varresta varpaisiin. Niissä on herttainen nirkkoreunus, joka tehdään väliaikaisen aloituksen avulla. Sukkia koristavat valloittavat palmikot ja söpöt pienet nypyt. Sukat neulotaan nurjana, jolloin palmikot oikein pompsahtavat esiin neuleen pinnasta. Lisäksi sileä neule sukkien sisällä tuntuu ylellisen pehmoiselta. Kantapää on näissä sukissa yksinkertainen ja hauska tiimalasikantapää, joka neulotaan lyhennetyin kerroksin.


Itse asiassa kaikissa kokoelman sukissa on erilainen kantapäärakenne, joten tämä onkin oivallinen tilaisuus harjoitella eri kantapäitä. Kaikki kolme ohjetta sisältävät kolme kokoa, 64, 68 ja 72 s.


Sukkaohjeet löytyvät nyt kaikki verkkokaupasta, Ravelrysta, PayHipistä ja Lovecraftsista. Ne voi ostaa yksittäin tai e-kirjana. Mikäli olet jo ostanut Ravelrysta Kvartsi- ja Ripple-sukat, pitäisi ostoskoriin tulla automaattisesti alennus näistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...