sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Hyvin suunniteltu

Voi olla, että neulojalla tulee himpun verran kiirus syksyn myötä. Ainakin, jos on viime syksystä asti suunnitellut tänä vuonna neulovansa takin niin, että sen voi kuvata syksyn väriloiston keskellä. Kaikista hyvistä suunnitelmistani - ja mehän tiedämme, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eiks jeh? - huolimatta pistin takin puikoille vasta syyskuun toinen päivä. Ehkä vähän hoppu, mutta ehdinpä kuitenkin.


Mitä: Pumpkin ale / Ysolda Teague
Miten: Pyöröpuikot 4.0 mm
Mistä: The Verdant Gryphon Traveller, 563 g
 Projekti Ravelryssa

Neuloin viime jouluksi äidille ihan äidin näköisen takin. Hyvin suunniteltu, puoliksi tehty -faktan lisäksi universumin vakioihin kuuluu fakta nro 2: ennen pitkää alat muistuttaa äitiäsi. Niin, että äidin näköinen takki on myös ihan minun näköiseni takki, ja olihan sellainen saatava.


Vaikka olin neulonut takin aiemminkin, ihan kommelluksitta ei työ sujunut. Nopea neulomisaikataulu edellytti tv-sarjan ahmimista maratontyylillä, mutta hyvä sarjavalinta (How I met your mother) aiheutti pientä herpaantumista keskittymisessä. Takissa neulotaan ensin takakappale upeine palmikoineen ja poimitaan sen sivusta silmukat etukappaleita varten. Olin jo neulonut oikean etukappaleen ja hyvää vauhtia vasentakin etukappaletta, kun havaitsin kädenteiden sijaitsevan pakaroideni tienoilla. Jaahas! Olin sitten epähuomiossa aloittanut silmukoiden poimimisen väärästä nurkasta, enkä todellakaan huomannut sitä ajoissa. Eipä siinä muu auttanut kuin pitää purkutalkoot ja tehdä etukappaleet uusiksi.Malli oli muutoin ihan yhtä ihana neulottava kuin viime kerrallakin. Uusi lankatuttavuus oli myöskin kerrassaan ihastuttava neulomistuntumaltaan. Sen sijaan en pitänyt ensinkään siitä, että vyyhdillä ja kerällä kiltin semisolidilta näyttänyt värjäys muuttui melkoisen kirjavaksi neulomisen myötä. Itse pidän huomattavasti hienovaraisemmasta värinvaihtelusta. Onneksi sitä ei niin pahasti huomaa valmiista takista, jos ei tuijottamaan ryhdy.


Aina yhtä suurta iloa tuottaa, jos saa käytettyä kaiken projektia varten hankitun langan. Viisi vyyhtiä tätä ostin ja jäljelle jäi arviolta viisi metriä. Aika tarkkaa työtä. Bonuspisteet siitä, ettei lanka ollut kuitenkaan niin hilkulla, että olisi joutunut jännittämään.


Vaikka Ysolda on Einsteinin veroinen nero, mitä tulee neuleen muotoiluun, niin neuletiheyttään en ymmärrä. Minähän en koskaan mallitilkkuja jaksa neuloa, mutta tässä takissa on järjettömän mittainen selkäkappale. Viime kerrasta viisastuneena tein selästä tällä kertaa edes pikkuisen ohjetta lyhyemmän ja siltikin se on turhan pitkä. Tällä kertaa hihat sentään ihan oikeasti jäivät 3/4-mittaisiksi.Tälläkään kertaa en nauttinut taskujen ompelemisesta yhtään. Kun takki on saatu neulottua, pestyä ja pingotettua, leikataan kankaasta taskut ja ommellaan ne käsin kiinni takkiin. Yh. Sain siihen operaatioon uppoamaan pari tuntia. Vaikka onhan se toki kiva, että taskut sitten ovat oikeasti pitävät. Monista neulotuista taskuista kun tuppaavat esim. avaimet aika herkästi muljuamaan läpi jostain kohdin.


Vuoden päivät siitä sain haaveilla, mutta valmista tuli ja pääsee varmasti ahkeraan käyttöön. Totesin tämän heti erinomaiseksi toimistoneuleeksi. Kerrankin ei paleltanut yhtään. Suosittelen lankaa ja takkia; pitävät tyypin lämpöisenä.

Neulisti

27 kommenttia:

 1. Joo-o, tosi on tuo juttu äitinsä muistuttamisesta. Mutta hyvä niin.

  Hieno takki, eikä ollenkaan liian kirjava tuo lanka - ehkä nuo palmikot kätkevät sen kätevästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kirjavuus ei näy niin pahasti ainaoikeassa tai kuvioiden kohdalla, mutta hihat tökkii mua pahasti, kun ovat sileää. Neljännessä kuvassa hihassa näkyvät raidat kun eivät ole varjoja...

   Poista
 2. Todella upea ja ia ihana takki! Ei yhtään kirjava vaikutelma ja väri sopii sulle mainiosti! Eikä oo liian pitkäkään, just hyvä lämpötakki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Ihanan lämpöinen on, eikä se kirjavuus kauempaa katsottuna pistä silmään.

   Poista
 3. IhanaIhanaIhanaIhanaIhanaIhanaIhanaIhanaIhanaIhana!!

  VastaaPoista
 4. Huhhuhh!! Toihan on ihan täydellinen... Mäkin haluan tollaisen.

  VastaaPoista
 5. Hengästyttävän upea, väriä ja kuvia myöten! Miun silmään lanka on just sopivan kirjava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin vähän sallivampi värisilmä. :) Mutta noin niin kuin muuten, niin en mä nurise, tää on aika lailla täydellinen.

   Poista
 6. W-a-u! Mikä takki. Maraton-neulonnan arvoinen. Bonuspisteet supereista sukkahousuista ja viimesestä "videosta"! Pelkkää laatua jälleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Ehdottomasti kannatti maratonneuloa. Näin hieno takki vaati arvoisensa kuvat.

   Poista
 7. Onpa kaunis malli ja värikin! Täydellinen neuletakki syksyyn. :)

  VastaaPoista
 8. Siitä tuli u p e a ! Langan väri on täydellisintä vähään aikaan.

  VastaaPoista
 9. Aaah/aaaw! Tosi ihana takki!

  VastaaPoista
 10. Mistä saa noin päheitä sukkiksia/leggareita ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin nämä Jyväskylästä, Toivolan vanhasta pihasta. Vanhan synnytyssalin rakennuksessa on Riimingan puoti, jossa oli näitä.

   Poista
 11. Valtavan kaunis takki ja ihana väri. Värinvaihtelu ei ole yhtään liian kirjavaa, vaan kivan eläväinen. Todellakin onniastunut neule <3

  VastaaPoista
 12. Kuvataanko ens vuonna mun oma versio samalla paikkaa? :D Tuli meinaan taas himo, ma tahto kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä jottei. :D Sehän oli kerrassaan mainio kuvauspaikka.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...