maanantai 5. lokakuuta 2015

Väri-ilottelua

Siitähän tämä neuloja on tunnettu. Ai ei vai? No hyvä on, jos rehellisiä ollaan, ei sitä tälläkään kertaa ole tarjolla -paitsi kuvaustaustassa.


Miten: Pyöröpuikko 4.0 mm
Mistä: Holst Garn Noble, 130 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/dotted-rays

Pitkään olen suunnitellut, että joskus pitää tämä huivi neuloa. Se on niin mukavan simppeli ja kaunis malli. Se pysyi haman tulevaisuuden suunnitelmana, kunnes selvisi, että Suomeen saapuu syksyllä neulejulkkiksia. Stephen-setä itse saapuu meitin kotikaupunkiin pitämään kasan neulekursseja. Ja neulejulkkuja ei voi ottaa vastaan ilman neulejulkkujen ohjeilla neulottuja neulomuksia. Koskapa neulehyllyni Stephen-valikoimaan kuuluu vain lapaset, sain sopivan sysäyksen pistää huivin lopulta puikoille.


Lankalaatikosta löytyi sopivasti lankaa vailla tarkoitusta. Ostin nämä Noblet aikoinaan yhtä testineuletta varten, josta ei sitten koskaan kuulunutkaan mitään ja kerät unohtuivat laatikon pohjalle. Vaan nytpä löysivät sitten sopivan käyttökohteen ja pääsinpä näillä osallistumaan vielä TitiTyyn ja Kerän #ysoldajastephensuomitourkaliinkin.


Huivi on yksinkertaisen näköinen, mutta kiehtova neulottava. Se koostuu ainaoikeista lyhennetyistä kerroksista, joita rytmittävät reikäkerrokset. Lisäksi huivi saa erityisen siistiä ilmettä sitä kiertävästä i-cordreunuksesta. Vierähti hetki ennen kuin hahmotin huivin toistuvan kuvion, mutta sen jälkeen neulominen oli leppoisaa. Huiviohjeet saavat aina bonusta siitä, jos niitä on mahdollista jatkaa niin pitkälle kuin lankaa riittää. Minulla oli tähän kolme kerää varattuna ja ne menivätkin lähes kokonaan. Onneksi Stephen-setä oli kirjoittanut ohjeeseen näkösälle, miten valtaisasti lankaa viimeisiin lyhennettyihin kerroksiin saattaa upota. Osasin sitten vähän varautua, enkä onneksi yrittänyt tehdä enempää toistoja ja päätynyt purkamaan.


Olen varmaan aiemminkin maininnut pienen romanssinpoikaseni Noblen kanssa. Erityisesti näin vähän paksummilla puikoilla neuloessa ilmava huivi tuo langan parhaat puolet pintaan. Kyllä on ihanaa lankaa. Pehmoista, mutta sillä on luonnetta.


Sen sijaan mitä siihen väri-iloitteluun tulee: pelkään, että noinkohan Stephen-setä tunnistaa tätä huivia omalla mallillaan neulotuksi, kun olen ikään kuin hukannut siitä kaikki värit? Pelkään pahasti järkyttäväni neuleidoliani. Itse olen kertakaikkisen rakastunut tähän pellavan väriseen värittömyyteen.


Näin niin kuin ohimennen muuten, myös t-paita on itse tehty. Bongasin huisin hienon kotimaisen kaavoja kauppaavan sivuston: Named. Tämä on maanmainio Laurie Striped Tee. Tehtailinkin paitoja saman tien kolmin kappalein. Kangas löytyi Eurokankaan palalaarista.Mutta neuleaiheisiin palatakseni, Stephen-setä (kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sille, joka jaksaa laskea, monesti Stephen-setä on [Stephen-setä] tässä [Stephen-setä] postauksessa [Stephen-setä] mainittu) ei suinkaan ole ainoa kurssia pitämään saapuva neulejulkimo. Olen ihan täpinöissäni myös Ysolda Teaguesta ja asianmukaisesti pian on valmiina neuletta hänenkin valikoimistaan. Onko joku teistä tulossa seurakseni Stephen-sedän Top down shawl workshoppiin ke 21.10. tai Ysoldan Beyond raglaniin pe 23.10.?

Neulisti

20 kommenttia:

 1. Oot kyllä ihan uskomaton tuon epävärirakkautes kanssa! :D Mutta on kyllä kaunis huivi - ei ikinä uskois samaksi malliksi, kun vertaan omaani. Kuvia tulee, jahka yötöiltä kerkiin.

  Niin ja huikeita kuvia, taas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta eiks vaan erotukin hyvin tää väritön huivi tuosta taustasta. :D Mähän sanoin, että siellä on mahtava kuvauspaikka tarjolla.

   Poista
 2. Kaunis huivi tulee vähän hilitymmässäkin värissä, parempi melkein noin (apua, sanonko minä noin??). Perjantain Beyond Raglaniin tullaan kolmissa naisin täältä Savosta.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi ja väri passais mullekin :D Mullakin on Stephen-sedän huivi puikoilla (Hofsos -malli) ja kurssillekin oon menossa, mutta tänne Tampereelle.

  VastaaPoista
 4. On se kyllä hieno, täytynee tehdä itsekin myös yksivärinen versio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mua taas vastaavasti houkuttaisi vähän se sun liukuvärjätty versio. :D

   Poista
 5. Beyond Raglaniin tulossa perjantaina.

  VastaaPoista
 6. Ei varmaan yllätä tämäkään, mutta minusta noin on parempi,;) Mä menen Treelle kursseilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännästi siellä ollaan värittömyyden puolella. :D

   Poista
 7. On kyllä ihan tosi hieno huivi.

  Mun ongelma Stephen-sedän mallien kanssa on ehkä vähän se, ööö, värien käyttö, vai pitäisikö sanoa väärinkäyttö näin monokromaattisista preferensseistäni johtuen. (Äiti kerran kysyi, pitäiskö mun harkita mustaan asukokonaisuuteeni jotain piristävää tummanharmaata huivia.) Fanitukseni uncle Stepheniä kohtaan onkin tällä hetkellä lähinnä sellaista, jossa ihailen instagramista, miten viehkosti hän on sekaisin, sellaisia ihmisiä tarvitaan.

  Mutta näin vaan taas nähtiin, että kyllä kaunis malli on kaunis malli yksivärisenäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o. Stephenin Colorplay the Westknits way -kurssille olis menossa paljosti tuttuja, mutta mä en kyllä uskaltautunut. Pelkään pahoin, että mun mukavuusalueen rajoja olisi saatettu siellä vähän väkivalloin pahoinpidellä. :D Mutta aivan mahtava tyyppi ja huippu seurattava instassa. Taidetta on kiva katsella silloinkin, kun sitä ei omalle seinälleen laittaisi.

   Poista
 8. Voi sentään, eihän tuo ole edes mikään väri :D Vähän oot yrittäny sentää kuvien reunoihin edes värejä saada... No eivais, on se hieno kuitenkin, sellanen hienostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän mä sitä väriksi väittänytkään. :D Mahdollisimman totuudenmukaisesti taisin sanoa nimenomaan, että se on täysin väritön. Ja jossainhan niitä värejä on kuitenkin sit oltava, niin kuvaustaustassa ja kuvien kehyksissä. :D

   Poista
 9. Tosi hieno! Eipä tullut itselläni mieleen tehdä tätä yksivärisenä, mut sehän on ihan loistava noin. Ei ehkä Stephenin mielestä, mut kommenteista päätellen kyllä kaikkien muiden mielestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on itse asiassa niissä Stephen-sedän alkuperäisissä kuvissakin yksivärinen. Setä taisi vasta vähän myöhemmin keksiä, miten hauskasti tässä voi leikkiä raidoilla ja liukuvärjäyksillä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...