keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Pussillinen lauluja

Meidän pikku Nöttönen vietti äskettäin kolmevuotissynttäreitä, vieläpä oikein kaksin kappalein. Kaverisynttäreille kutsuttiin koko päiväkotiryhmä ja muut kaverit perheineen, joten väkeä riitti. Meillä on kotona pienet tilat ja jo valmiiksi nurkat täynnä perittyjä ja saatuja leluja, joten ajatus 15 uudesta pikkulelusta tuntui vähän liialliselta. Onneksi keksittiin hauska idea, josta Nöttönenkin innostui: pyydetään lahjaksi lauluja! 

Lauluille tarvittiin tietenkin säilytyspussi, josta pienet kädet saisivat niitä poimia. Ei kun tuumasta toimeen!


Mitä: Nyöripussi
Miten: Ompelukoneella
Mistä: Puuvillakankaasta ja anorakinnyöristä (Jyväskylän kangaskaupasta)

Olette ehkä huomanneetkin, että Neulisti on viime aikoina ommellut pussukan jos toisenkin. Häneltä sainkin hyvät opastukset helpon nyöripussin tekoon. Neljä sopivankokoista neliötä, kulmat pois, ja ommellaan kaksi yhteen päälliosaksi ja kaksi vuoriksi. Leikataan pari suikaletta, tehdään niistä nyörikujat ja ommellaan vuorin ja päällikankaan väliin. Ihanan yksinkertaista!


Miten hienoja laulukortteja vieraat toivatkaan! Lapset olivat nähneet kovasti vaivaa, miettineet kivoja lauluja ja askarrelleet kortteja. Juhlissa otimme laulupussin heti käyttöön ja lauloimme lauluja yhdessä. Musiikkiterapeuttinaapurimme oli mukana soittamassa kitaraa ja toi mukanaan hauskoja soittimia lapsillekin. Meillä oli oikein hauskaa yhdessä ja muistoksi jäi yksi kiva lahja, jonka tekemiseen kaikki vieraat olivat osallistuneet.

Terveisin
Vyyhti

15 kommenttia:

 1. Loistava idea! Ja aivan mahtavaa, että se toteutui noin hienosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä oli kyllä tosi hauskaa. Naapuri oli mukana soittamassa kitaraa ja oli tuonut lapsille rytmisoittimiakin. Osa lapsista leikki mieluummin muita juttuja, mutta moni innostui nostamaan laulun pussista ja kivasti muut vanhemmatkin osallistui. :)

   Poista
 2. Ihan todella nerokas idea synttärilahjaksi! Miten paljon paremmin laulut jäävät mieleen kuin satunnaiset muovilelut! Voi miten tuli hyvä mieli tämän lukemisestakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä toimi kyllä tosi hyvin meillä ja laulupussilla on leikitty jo moneen kertaan.

   Poista
 3. onpa kiva idea! Tuonhan voisi toteuttaa vaikka jouluna/joululahjana, pussiin joululaulujen nimiä/säkeistöjä ja sieltä nostettvat voisi laula yhdessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin olisi hauska idea! Kuvien kanssa saa ehkä käyttää vähän mielikuvitusta kun kaikki pyörivät saman teeman ympärillä, mutta eiköhän lapset ne nopeasti opi jos paljon tulee lauluja laulettua. :)

   Poista
 4. Vautsi mikä idea, nytkun olis vielä sitä ääntä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä minullakaan kovin kummoinen ääni ole enkä edes tuntenut kaikkia lauluja ennalta, mutta onneksi meitä oli siinä kitarasäestys ja muutama aikuinen mukana laulamassa. Yhdessä sitten opeteltiin tuntemattomampia lauluja. Alle 4-vuotiaat, joita suurin osa pikkuvieraista oli, eivät vielä paljoa laulaneetkaan, mutta olivat kyllä innolla mukana tanssimassa, soittamassa ja leikkimässä laululeikkejä. Pienet lapset eivät onneksi ole turhantarkkoja. ;)

   Poista
 5. Ihana idea, ja vieläpä sellainen, joka varmasti jää mieleen lapsillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvät muistot jäi ainakin synttärisankarille. Hän on jälkeenpäinkin leikkinyt syntymäpäiväleikkiä, missä lauletaan Paljon onnea vaan, puhalletaan kynttilät kakusta ja sitten lauletaan laulupussin lauluja. Muistaa vielä mainiosti, ketä kavereita ja vanhempia juhlissa oli mukana laulamassa ja istuttaa nämä mielukuvitusleikissä paikoilleen. :D

   Poista
 6. Voi miten ihanat synttärit :))))

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...